Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νηστεία πέντε μέρες τον μήνα -Κάνει καλό στην υγεία

25 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

Η νηστεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος αποτοξίνωσης και ενίσχυσης του οργανισμού.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μακροζωίας του UCLA διαπίστωσαν πως πέντε ημέρες νηστείας τον μήνα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Οι επιστήμονες περιόρισαν τη λήψη θερμίδων σε ομάδα ανθρώπων μία εβδομάδα τον μήνα για τρεις μήνες. Η διατροφή ήταν σχεδιασμένη έτσι που επέτρεπε στους συμμετέχοντες να καταναλώσουν μεταξύ 750 και 1.100 θερμίδων την ημέρα.

Εκατό άνθρωποι, ηλικίας 20 μέχρι 70 ετών, όλοι υγιείς, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν αυτή του ελέγχου, η οποία συνέχισε να έχει της κανονικές διατροφικές της συνήθειες. Από την άλλη, η δεύτερη ομάδα έκανε νηστεία για πέντε ημέρες μια φορά τον μήνα. Τα γεύματά της είχαν ακριβείς αναλογίες πρωτεϊνών, λιπαρών και υδατανθράκων.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, οι συμμετέχοντες στη δεύτερη ομάδα είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και καλύτερες τιμές χοληστερόλης σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν.

«Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία τους μέσα από μια περίοδο νηστείας», αναφέρει ο Δρ. Βάλτερ Λόνγκο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Από την πλευρά της, η διατροφολόγος Ασλει Μπράν υποστηρίζει πως ακόμη δεν είναι γνωστό εάν η συγκεκριμένη μορφή διατροφής είναι το ίδιο ευεργετική, όπως η μεσογειακή, για παράδειγμα.

Σημασία βέβαια έχει κάθε φορά που θέλετε να επιλέξετε ένα διατροφικό πλάνο να συμβουλεύεστε κάποιον ειδικό.

 

bovary

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 2017 at 23:12 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply