Ο πρόεδρος Nίκος Αναστασιάδης εκτιμά ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν θα επιστρέψει στον διάλογο, πριν από το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία.

Σε κοινή συνέντευξη στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Weekly” και στην τουρκοκυπριακή “Havadis” δήλωσε ότι η Τουρκία ελέγχει την τουρκοκυπριακή ηγεσία, «είτε το παραδέχεται ο κ. Ακιντζί, είτε όχι».

Σχολιάζοντας την τουρκοκυπριακή θέση για την εκ περιτροπής προεδρία, ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης διερωτήθηκε, γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά θέτει ζητήματα, στα οποία έχει να δώσει η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά καθυστερεί τη συζήτηση θεμάτων όπως το εδαφικό ή δεν συζητεί καν το θέμα των εγγυήσεων. Αυτό, πρόσθεσε, αναδεικνύει την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ελληνοκυπρίων. Υπάρχει η άποψη, αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης, ότι όλα τα θέματα της εσωτερικής πτυχής θα πρέπει να κλείσουν, πριν από τη συζήτηση της διεθνούς πτυχής. Όμως, εξηγεί ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα μείνει χωρίς διαπραγματευτικό χαρτί κατά τη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας».

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.