Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Σε ισχύ η νέα συμφωνία για τη μείωση της γραφειοκρατίας

23 Φεβρουαρίου, 2017 by Σταματίνα

Τέθηκε σήμερα σε ισχύ η συμφωνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εναρμόνιση των συνοριακών ελέγχων, ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την παγκόσμια οικονομία κατά 0,5% έως το 2030, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο.

«Η συμφωνία διευκόλυνσης εμπορίου είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου εμπορίου αυτόν τον αιώνα», δήλωσε ο Αζεβέντο σε συνέντευξη Τύπου. Το κόστος για το εμπόριο αναμένεται να μειωθεί κατά 14,3% κατά μέσο όρο και κατά πολύ περισσότερο σε φτωχότερες χώρες, ενισχύοντας το παγκόσμιο εμπόριο κατά 2,7% έως το 2030.

Ο Αζεβέντο αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα μιλήσει για το θέμα του εμπορίου με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΠΟΕ θα είναι σε θέση να διαχειριστεί την οποιαδήποτε νέα αμερικανική εμπορική πολιτική.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα άλλα μέλη του ΠΟΕ θα ήθελαν να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στην προσπάθεια να βρεθεί μια πορεία προς τα εμπρός, όπως κάναμε εμείς πάντα», δήλωσε ο Αζεβέντο στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε κάτι που είναι μη διαχειρίσιμο διότι οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφορετικές γνώμες είναι μέρος της δουλειάς μας σε καθημερινή βάση».

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2017 at 16:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply