Νέες «βόμβες» έριξε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας σήμερα στη Βουλή παραδεχόμενος ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει μεγάλο κόστος για την οικονομία.

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση του Eurogroup ωστόσο τόνισε πως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι καθυστερήσεις αλλά και το κόστος που έχει υποστεί η Οικονομία όλους αυτούς τους μήνες. Επεσήμανε ότι στην απόφαση του Eurogroup δεν υπάρχει διασφάλιση τόσο για την ποσοτική χαλάρωση όσο και για το θέμα του χρέους εκτίμησε ωστόσο ότι οι πιστωτές το επόμενο διάστημα θα έχουν θετική στάση στα δύο αυτά θέματα

Ο Παναγιώτης Λιαργκοβας τόνισε ότι ο δρόμος μέχρι την τελική συμφωνία είναι ακόμη μακρύς και ασαφής και ότι υπάρχουν πέντε μεγάλοι άγνωστοι Χ.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα, το κόστος που θα έχουν τα αντίμετρα και οι ρήτρες εφαρμογής τους .

Ωστόσο ο κ. Λιαργκόβας πρόσθεσε πως μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση θα αρχίσει να τρέχει ο χρόνος για την τρίτη αξιολόγηση η οποία όπως τόνισε πρέπει να τελειώσει σε ασφυκτικά μικρό διάστημα.

«Ο πολιτικός χρόνος κλεισίματος της Τρίτης αξιολόγησης θα είναι ασφυκτικός και πολύ πιεστικός λόγω των καθυστερήσεων στο κλείσιμο των δύο πρώτων» είπε ο κύριος Λιαργκοβας και πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες ολοκλήρωσης για την Τρίτη αξιολόγηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερες καθώς η χώρα θα βιώνει τον 8ο χρόνο κρίσης. Ως προς το κομμάτι της τρίτης αξιολόγησης ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού ανέφερε ότι περιλαμβάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις ύψος 0,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και νέες παρεμβάσεις στον κώδικα φορολογίας αλλά και στο ασφαλιστικό.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.