Είναι η αυθεντική συνταγή της Marcella Hazan, της ιταλίδας σεφ που έμαθε τους αμερικανούς να τρώνε ιταλική κουζίνα.

Στην Αμερική η  Marcella Hazan δημοσίευσε πριν από τριάντα χρόνια το κλασικό αριστούργημα Essentials of Classic Italian Cooking, εισάγοντας έτσι τους Αμερικανούς σε έναν εντελώς νέο κόσμο ιταλικής μαγειρικής. Είναι ο αυθεντικότερος οδηγός ιταλικής κουζίνας όλων των εποχών.

Ενα είναι το μυστικό της  Marcella Hazan για την σάλτσα μπολονέζ: πρέπει να βράσει 3,5 ώρες!

Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή της για την καλύτερη μπολονέζ στον κόσμο.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3/4 φλυτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλυτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλυτζανιού καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
  • Ροδίστε το κρεμμύδι, προσθέστε το σέλινο και το καρότο, ροδίστε για άλλα 2 λεπτά
  • Προσθέστε τον κιμά, το αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Ανακατέψτε και ροδίστε τον κιμά
  • Προσθέστε το γάλα και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο -Αφήστε το γάλα να απορροφηθεί εντελώς
  • Προσθέστε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να εξατμιστεί
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώστε εντελώς τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 3,5 ώρες
  • Αν στη διάρκεια της βράσης δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό, προσθέστε λίγο νερό
  • Βράστε τα μακαρόνια της προτίμησής σας -Την ώρα που θα σερβίρετε ρίξτε λίγο βούτυρο στο πιάτο και μετά τη σάλτσα μπολονιέζ και μπόλικο τριμμένο τυρί
  •  Buon appetito!

Επιλέξτε ποιοτικά, ξεχωριστά μακαρόνια γι’αυτή τη μοναδική σάλτσα:

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.