Μερικοί το λατρεύουν και μερικοί δεν μπορούν ούτε να το μυρίσουν!

Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο εύκολες λύσεις εκείνες τις ώρες, που το στομάχι παραπονιέται γιατί έχει μείνει άδειο για ώρες και χρειάζεται ενέργεια, άρα τροφή.

Καταναλώνεται για πρωινό με δημητριακά, μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες, αντικαθιστά παχυντικές σάλτσες ή κρέμες, μπαίνει στη ζαχαροπλαστική, στο μαρινάρισμα, γίνεται επιδόρπιο ή δείπνο.

Στην περίπτωση που έχετε υποτιμήσει την αξία του, πρέπει να γνωρίζετε ότι το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών ( όλων εκείνων που βρίσκονται στο γάλα): πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες Α και Β.

Ωστόσο, εσείς που είστε φαν του, θα έχετε πολλές φορές απορήσει για το λευκό υγρό που υπάρχει επάνω στο γιαούρτι και το οποίο, αν καταναλώνετε οικογενειακές συσκευασίες, θα δείτε κάθε φορά που το ανοίγεται ότι έχει βγει κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο… 

Μήπως είναι ληγμένο;

Η απάντηση είναι αρνητική. Το συγκεκριμένο «μυστήριο» υγρό λέγεται ορός γάλακτος και δημιουργείται στην επιφάνεια του γιαουρτιού, ειδικά στα παραδοσιακά, που φτιάχνονται μόνο με νωπό γάλα.

Οσο για το αν θα πρέπει το αφαιρείτε, η απάντηση είναι αρνητική. Ο ορός γάλακτος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και μάλιστα την καλύτερη για μυϊκή ανάπτυξη επειδή απορροφάται εύκολα.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.