Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκδήλωση των «3» στη Λάρισα: Να αντικαταστήσουμε το παρασιτικό μοντέλο που μας κατέστρεψε 

Φεβρουάριος 19th, 2017 by Σταματίνα

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο της Λάρισας η τέταρτη ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου της «Ώρας Αποφάσεων», την οποία διοργάνωσε η τοπική πρωτοβουλία Λάρισας. Ομιλητές ήταν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και Παντελής Αβραμίδης (ΠΟΤΑΜΙ).

Οι παρεμβάσεις των ιδρυτικών μελών της πρωτοβουλίας είχαν ως άξονες τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το χρέος, την πορεία της οικονομίας αλλά και τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση του Νέου και Ενιαίου Πολιτικού Φορέα.

Γιάννης Ραγκούσης: Ο προοδευτικός χώρος είναι δυστυχώς κατακερματισμένος

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε πως στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη να ενοποιηθεί ο προοδευτικός χώρος που, όπως είπε, «είναι κατακερματισμένος και αυτή τη στιγμή δεσπόζει η παρουσία του δημαγωγικού ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πολιτικός φορέας ολόκληρου του προοδευτικού χώρου, ο οποίος είναι κατακερματισμένος και δυστυχώς δεσπόζει η παρουσία του δημαγωγικού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το έχει ανάγκη η χώρα, διότι από την άλλη υπάρχει ένας συντηρητικός χώρος, ο οποίος είναι η Ν.Δ που δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα», είπε.

Επίσης, σημείωσε πως το βασικό που μπορεί να φέρει η πολιτική πρόταση της πρωτοβουλίας είναι «να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και όχι λόγια», προσθέτοντας ότι τα προβλήματα που καθήλωσαν την Ελλάδα κι έφεραν την κρίση είναι ο «κρατισμός, ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός».

«Αυτό που κυρίως εμείς φέρνουμε δεν είναι λόγια, αλλά πράξεις γι’ αυτό και οι συγκεντρώσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είχαν μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Ο πολίτης έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά ξέρει πως εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Οι πολίτες θέλουν πολιτικούς που λύνουν προβλήματα και όχι αυτούς που λένε λόγια και κυρίως ψέματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης.

Άννα Διαμαντοπούλου: Στόχος μας είναι η ενοποίηση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας

Την πρόταση για την ενοποίηση του χώρου της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, κατέθεσε και η Άννα Διαμαντοπούλου. Σε δήλωση της η κ. Διαμαντοπούλου επιχείρησε να συμπυκνώσει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας, λέγοντας πως βασικός πυλώνας της προσπάθειας είναι να υπάρξει «ενοποίηση του χώρου της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία βάζει χρονοδιάγραμμα να ιδρυθεί πολιτικός φορέας με εκλογή αρχηγού μετά το Πάσχα και τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

Επίσης, ανέφερε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα σχέδιο και μια πολιτική πρόταση που θα κινείται καταρχήν «έξω και πέρα από τα μνημόνια» και η οποία θα είναι διαφορετική από τις προτάσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας. Το «όλοι μαζί» σημαίνει πως η χώρα πρέπει καταρχήν να κυβερνηθεί, όμως πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από αυτές που έχει το μνημόνιο ή από αυτές που λέει η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λοιπόν, έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα για την ενοποίηση του χώρου, που σημαίνει μετά το Πάσχα να υπάρξει εκλογή αρχηγού και τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί ιδρυτικό συνέδριο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και αφορά στην συμμετοχή τους σε μνημονιακές κυβερνήσεις, η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως «οι άνθρωποι κρίνονται με βάση τη διαδρομή τους, αλλά και το τι έκαναν στις θέσεις εξουσίας».

Φλωρίδης: Πρέπει να αντικαταστήσουμε το παρασιτικό μοντέλο που μας κατέστρεψε»

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης επισήμανε το ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανάγκη να «αναγεννηθεί ο πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς» και να αντικατασταθεί «το παλιό παραγωγικό μοντέλο».

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε πως η πρωτοβουλία απευθύνεται τόσο στην κοινωνία όσο και στις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί, όπως είπε, «το καινούριο».

«Απευθυνόμαστε στην κοινωνία και στις πολιτικές δυνάμεις με μια καθαρή και τίμια πρόταση για το πώς με τη συμμετοχή όλων να δημιουργήσουμε το καινούριο.Επίσης, έχουμε προτάσεις για την Ελλάδα για το πως θα αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, το τραπεζικό σύστημα, η επιχειρηματική δραστηριότητα, το ασφαλιστικό σύστημα, η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και γενικά πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε το παρασιτικό μοντέλο που μας κατέστρεψε με το νέο παραγωγικό μοντέλο», είπε ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας φορέας της κεντροαριστεράς, τονίζοντας πως αυτός ο στόχος δεν μπορεί να έρθει με τον τρόπο που πολιτεύεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι κατακερματισμένος, σε βαθιά πολιτική κρίση και η αναγέννηση του δεν μπορεί να έρθει ούτε από τον τρόπο που πολιτεύεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έχει ένα παρωχημένο και παρακμιακό λόγο και φυσικά ούτε από την γερασμένη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται κάτι γενναίο, κάτι ανανεωτικό που μέσα από ενωτικές διαδικασίες μπορεί να οδηγήσει στο νέο», σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

loading…

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 19th, 2017 at 20:06 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply