Ο εφιάλτης των σκανδάλων δεν έχει τελειωμό, όπως φαίνεται για τον Φρανσουά Φιγιόν, καθώς νέα δημοσιεύματα έρχονται να κλονίσουν ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητά του ενόψει των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης στη Γαλλία.

Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Canard Enchaine, που αποκάλυψε το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του υποψηφίου της Δεξιάς, υποστηρίζει τώρα ότι ο εκπρόσωπος του Φιγιόν, Τιερί Σολέρ είναι στο στόχαστρο των αρχών για φοροδιαφυγή.

Ο Σολέρ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας στα περί φοροδιαφυγής κι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μηνύσει την Canard Enchaine για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αλλά ο ντόρος γύρω απ’ την υπόθεση αυτή έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη πονοκέφαλο στον πρώην πρωθυπουργό, που πασχίζει με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανή την υποψηφιότητά του εννέα εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Η εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του Φιγιόν και της οικογένειάς του μετά το δημοσίευμα της Canard Enchaine ότι η σύζυγός του Πενέλοπι και δύο απ’ τα παιδιά του, που ο Φιγιόν είχε προσλάβει ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του, έλαβαν χιλιάδες ευρώ από χρήματα των φορολογουμένων για μια εικονική εργασία.

Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο ο Φιγιόν ήταν το φαβορί των προεδρικών εκλογών, αλλά στις δημοσκοπήσεις έρχεται πλέον τρίτος και καταϊδρωμένος πίσω απ’ την Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Μάλιστα χθες βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μίνι εσωκομματική ανταρσία, καθώς 20 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του ζήτησαν να παραιτηθεί προς όφελος κάποιου άλλου υποψηφίου.

Η Canard Enchaine ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του Φιγιόν είναι στο στόχαστρο προκαταρκτικής έρευνας της εισαγγελίας της Ναντέρ, προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας, για φοροδιαφυγή. Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μεταξύ των ζητημάτων που εξετάζονται, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι κατά πόσον ο Σολέρ απέφυγε να πληρώσει μέρος του αναλογούντος φόρου εισοδήματος απ’ το 2010 έως το 2013.

Ο εκπρόσωπος του Φιγιόν μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFM TV αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι θα μηνύσει την Canard Enchaine επειδή «ανακυκλώνει» παλιούς ισχυρισμούς που έχουν διαψευσθεί. «Πάντοτε δήλωνα το εισόδημά μου», προσθέτοντας ότι είναι φορολογικά ενήμερος.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.