Μια από τις γυναίκες που φημιζόταν όσο καμία άλλη για την

υπέροχη επιδερμίδα της ήταν η Κλεοπάτρα, που σύμφωνα με μαρτυρίες, απολάμβανε το καθημερινό μπάνιο της σε γάλα γαϊδούρας με μέλι.

Σήμερα, μια γυναίκα μπορεί να φροντίσει την εξωτερική της εμφάνιση και να περιποιηθεί την επιδερμίδα της με την προσθήκη αρωματικών αλάτων και αιθέριων ελαίων, να κάνει μπάνιο στο παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό σάκε ή ακόμα και σε κόκκινο κρασί!

Αυτό φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα τρεντς στους χώρους ευεξίας και κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.

Η οινοθεραπεία θεωρείται πως έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τη συνολική υγεία όσο και για την επιδερμίδα, ενώ χαλαρώνει όπως ακριβώς όταν καταναλώνετε ένα ποτήρι κρασί μαζί με το σύντροφο σας.

Την εμπειρία της μοιράστηκε με το marieclaire.com μια γυναίκα, που επισκέφθηκε το Aire Ancient Bath’s «Red Wine Experience» στη Νέα Υόρκη, για να δοκιμάσει αυτού του είδους το μπάνιο, το οποίο είχε διάρκεια 30 λεπτών ενώ συνοδευόταν από μασάζ μιας ώρας με έλαιο σταφυλιού, το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά που δρουν αντιγηραντικά, ενώ τονώνει το δέρμα.

«Η αίσθηση του δέρματος μου ήταν καταπληκτική για το υπόλοιπο της ημέρας και είμαι βέβαιη, πως η λάμψη του διήρκεσε για αρκετές ώρες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εξαφανίστηκαν οι ρυτίδες ή η κυτταρίτιδα μου μέσα σε μισή ώρα. Αυτό που με ενδιέφερε δεν τα οφέλη από το συγκεκριμένο μπάνιο ήταν μακροπρόθεσμα, αλλά το γεγονός ότι επρόκειτο για την πιο χαλαρωτική εμπειρία της ζωής μου», λέει η επισκέπτρια.

Σύμφωνα με την δρ. Σιρίν Ιντρις η κατανάλωση κρασιού μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Ομως, αν το βάλετε επάνω στο δέρμα σας, τότε η ρεσβερατρόλη, η ουσία που είναι υπεύθυνη για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, μετατρέπεται σε τοπ συστατικό ομορφιάς. Οταν αυτή εφαρμόζεται τοπικά, βοηθάει το δέρμα αυξάνοντας την ελαστικότητα και την αγγειακή κυκλοφορία.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.