Είναι ένα πλήρες πιάτο, οικογενειακό, το οποίο γίνεται εύκολα στην χύτρα ή σε μια καλή βαριά κατσαρόλα, αν διαθέτετε.

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι τρυφερό, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 8 μέτριες πατάτες
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης, 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Αλευρώστε ελαφριά τα κομμάτια κρέατος
  • Στην κατσαρόλα σας βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κρέας για 10 λεπτά
  • Κόψτε κρεμμύδι και σκόρδο χοντρά, τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλους κύβους
  • Προσθέστε τα όλα στην κατσαρόλα και ροδίστε άλλα 5 λεπτά
  • Ρίξτε το κρασί, 3 ποτήρια ζεστό νερό και την ντομάτα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε καλά
  • Αν έχετε επιλέξει την βαριά χύτρα, σκεπάστε το φαγητό και αφήστε το να βράσει για 1,5 ώρα
  • Αν έχετε επιλέξει χύτρα ταχύτητας, βράστε το κρέας για 40 λεπτά, μόνο του
  • Στο μεταξύ ροδίστε τα καρότα και τις πατάτες ξεχωριστά σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα στη χύτρα για 20 λεπτά πριν το τέλος

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.