Αυτά τα ζώα θα μπορούσαν να είναι και αόρατα καθώς είναι διάφανα και γι’αυτό είναι πολύ δύσκολο να τα συναντήσεις γιατί πολύ απλά χρειάζονται μια πολύ προσεχτική ματιά για να καταφέρεις να τα δεις. Ο λόγος του περίεργου χρωματισμού τους δεν είναι άλλος από την αυτοπροστασία τους.

Δεν είναι απίστευτα;

#1 Η  πεταλούδα με τα γυάλινα φτερά: η διαφάνεια των φτερών της οφείλεται στην χαμηλή απορρόφησα του φωτός εξαιτίας του υλικού τους, τη χαμηλή σκέδαση του φωτός που διέρχεται μέσα από τα φτερά και τέλος, από τη χαμηλή ανάκλαση του φωτός που προσπίπτει στην επιφάνεια τω φτερών.The Glasswinged Butterfly

#2 Το καλαμάρι Juvenile Sharpear Enope

Juvenile Sharpear Enope Squid

#3 Transparent Juvenile Surgeonfish

Transparent Juvenile Surgeonfish

#4 Τα διάφανα μυρμήγκια του Φαραώ που τρέφονται με χρωματιστές τροφές. Translucent Pharaoh Ants Eating Colored Liquids

#5 Macropinna Microstoma με τα εξαιρετικά ευαίσθητα μάτια τα οποία βρίσκονται σε μια διαφανή ασπίδα γεμάτη υγρό στο κεφάλι του.

Macropinna Microstoma

#6 Το σκαθάρι με το κέλυφος χελώνας

Tortoise Shell Beetle

#7 Ευρωπαϊκό χέλι: αλλάζει χρώματα κατά τη διάρκεια της ζωής του, γεννιέται διάφανο και ύστερα παίρνει ένα κίτρινο-καφέ χρώμα στα πλάγια και την κοιλιά.

European Eel

#8 Το νεανικό χταπόδι: τα εσωτερικά του όργανα είναι ορατά κάτω από το διάφανο δέρμα του, εντοπίζεται στα νερά της Ταϊτής και τα πορτοκαλί όργανα και οι βούλες βοηθούν στο καμουφλάζ. A Juvenile Octopus

#10 Η διάφανη πεταλούδα

Transparent Butterfly

#11 Η διάφανη αθάνατη τσούχτρα: εντοπίζεται σε μεσογειακά νερά και στην Ιαπωνία.Transparent Immortal Jellyfish

#12 Το νεαρό αγελαδόψαρο

Juvenile Cowfish

 

instabam

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.