Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ρώσου διπλωμάτη  στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Χουριέτ, τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως η παρουσία του ρώσου πρεσβευτή στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν γνωστή εδώ και μια εβδομάδα, ενώ, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, ο Καρλόφ δεν συνοδευόταν από προσωπικό σωματοφύλακα σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη.

Ο Αντρέι Καρλόφ, ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1976 και εργάστηκε για πάνω από τρεις δεκαετίες στη Βόρεια Κορέα, πριν «μετακομίσει» στην Άγκυρα το 2007. Έγινε πρεσβευτής της Ρωσίας τον Ιούλιο του 2013.

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.