Τους κορυφαίους στην κατηγορία των εφήβων και τον νεανίδων για το 2016, μάς καλεί ο ΣΕΓΑΣ να ψηφίσουμε. Ο ομοσπονδία πρόκρινε τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες ως υποψήφιους για τους τίτλους των κορυφαίων της χρονιάς.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την ψήφο τους μπορούν να το κάνουν κάνοντας κλικ εδώ.

Οι υποψήφιοι
Εφηβοι
Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν – Αμεινίας Μεσογείων)
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στην Πάτρα κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να περάσει το φράγμα των 16.00μ. (16.02 μ.). Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν δεν πήγε όπως θα ήθελε, αφού ολοκλήρωσε τον προκριματικό με τρία άκυρα άλματα.

Άγγελος Βασιλείου (1.500μ.- ΣΑΚΑ)
Στη διάρκεια της χρονιάς κατάφερε να βελτιώσει επτά φορές το ατομικό του ρεκόρ σε 800μ. και 1.500 μέτρα. Στο βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 1.500μ. (3:47.97), ενώ στον ανοιχτό στίβο έτρεξε την απόσταση σε 3:43.28. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ βρέθηκε κοντά στην πρόκριση στον τελικό, ωστόσο με 3:47.38, έμεινε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Νίκος Νεράτζης (επί κοντώ- Κερκυραϊκός ΓΣ)
Ξεκίνησε τη χρονιά με άλμα στα 5.00μ. και έφτασε το καλοκαίρι να ξεπερνά τα 5.41 μέτρα. Συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν όπου ανέβηκε πάνω από τα 5.10μ. στον προκριματικό και κατέλαβε την 15η θέση στο σύνολο.

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος- ΓΕ Γρεβενών)
Εγινε ο πρώτος Ελληνας έφηβος, που καταφέρνει να προσγειωθεί πάνω από τα 8.00 μέτρα. Στη διάρκεια των «Παπαφλεσσείων» πέτυχε 8.19μ. και βελτίωσε το 7.96μ., που είχε πετύχει σε προηγούμενη προσπάθεια στον ίδιο αγώνα. Ο νεαρός πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν, όπου ήταν δεύτερος με 7.91 μέτρα. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν η συμμετοχή στον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου είχε άλμα στα 7.64 μέτρα.

Νεάνιδες
Δήμητρα Γναφάκη (400μ. εμπόδια – Κύδωνας Χανίων)
Στον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας της, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν, κατάφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της. Το 58.48, που πέτυχε στον ημιτελικό της διοργάνωσης στο Μπίντγκοζ, της έδωσε την 10η θέση στο σύνολο. Νωρίτερα στη σεζόν είχε πετύχει το πρώτο της πανελλήνιο ρεκόρ με 58.51 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αφροδίτη Μανιού (Ακοντισμός- ΟΦΗ)
Στη διάρκεια της θερινής σεζόν βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό της ρεκόρ. Η αρχή έγινε στο Ηράκλειο τον Απρίλιο, όπου πέτυχε 48.82μ. και ακολούθησε το 50.76μ. στην Πάτρα. Στο βαλκανικό πρωτάθλημα έστειλε το ακόντιο στα 51.51μ., επίδοση που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν, όπου ήταν 25η στο σύνολο.

Κωνσταντίνα Ρωμαίου (τριπλούν- Κερκυραϊκός ΓΣ)
Ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με ατομικό ρεκόρ (13.33μ.) στα «Βενιζέλεια», επίδοση που βελτίωσε λίγες εβδομάδες αργότερα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ (13.39 μέτρα). Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν στο Μπίντγκοζ πανηγύρισε μια σπουδαία διάκριση, αφού με άλμα στα 13.55μ. (νέο ατομικό ρεκόρ) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

sportsfeed

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.