Τα ρούχα για να διατηρηθούν για χρόνια χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα.

Δεν υπάρχει κάτι πιο απογοητευτικό από το να πετάξετε ένα αγαπημένο πουλόβερ ή ένα ζευγάρι μπότες, επειδή απλά δεν τα φροντίσατε όσο έπρεπε.

Ακολουθούν τα 8 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι στη φροντίδα των ρούχων και έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή τους.

  • Τους κάνεις στεγνό καθάρισμα συχνά 

Αν στην ετικέτα λέει απλά «στεγνό καθάρισμα» αντί για  «στεγνό καθάρισμα μόνο» τότε πιθανότατα μπορείτε να πλύνετε το ρούχο στο σπίτι. Αυτό δεν είναι ένα καλό νέο μόνο για την τσέπη σας αλλά και για τα ρούχα σας, καθώς πολλά από αυτά, όπως κομμάτια από κασμίρ χαλάνε, αποχρωματίζονται για την ακρίβεια, από τα χημικά του στεγνού καθαρίσματος.

  • Διπλώνετε τα δερμάτινα 

Αν έχετε δερμάτινο μπουφάν, παντελόνι ή φόρεμα θα γνωρίζετε σίγουρα ότι θα έχετε πρόβλημα, αν τσαλακωθούν. Γιατί προφανώς και δεν μπορείτε να τα σιδερώσετε. Η μόνη λύση που έχετε στη διάθεσή σας είναι τα κρεμάσετε και αν μπορείτε να τα γεμίσετε με μαξιλάρια προκειμένου να τεντωθούν όσο το δυνατό περισσότερο.

  • Ξεχνάτε να ψεκάσετε τα παπούτσια σας με προστατευτικά σπρέι 

Ψεκάζοντας τα παπούτσια σας, δερμάτινα και πάνινα, τα προστατεύεται από λεκέδες που μπορούν να δημιουργηθούν από νερό ή άλλα υγρά και να τα καταστρέψουν.

  • Δεν φυλάτε σωστά τις τσάντες σας 

Η σκόνη καταστρέφει το δέρμα και έτσι ο καλύτερος τρόπος για να προφυλάξει κάποιος την τσάντα του είναι να την αποθηκεύσει σε κουτί. Επίσης, αυτό που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι να κρεμάτε τις τσάντες σας και αυτό γιατί μπορεί εύκολα να καταστραφούν τα χερούλια τους.

  • Δεν κλείνετε τα φερμουάρ των ρούχων σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο 

Αν αφήσετε το φερμουάρ ενός ρούχου ανοιχτό πριν το βάλετε στο πλυντήριο, τότε είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της πλύσης να χαλάσει κάποιο άλλο ρούχο σας που επίσης βρίσκεται στο πλυντήριο και είναι πιθανό να πιαστεί στο φερμουάρ.

  • Φοράτε το ίδιο σουτιέν πάρα πολύ

Οπως ισχύει για όλα τα ρούχα, έτσι και τα σουτιέν, θα πρέπει να έχουν ένα περιθώριο, μια ανάσα για να αναπροσαρμοστούν και να ξαναβρούν τη φόρμα τους.

  • Χρησιμοποιείτε συρμάτινες και πλαστικές κρεμάστρες 

Αν και είναι πιο φθηνές από τις ξύλινες, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα ρούχα  σας.

  • Βάζετε τα ευαίσθητα στο πλυντήριο 

Ναι, μπορεί το πλυντήριο να έχει πρόγραμμα για ευαίσθητα αλλά είναι προτιμότερο κάποια ρούχα, όπως οι δαντέλες και τα σουτιέν να τα πλένετε στο χέρι.

bovary.gr


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.