kirstie708

Είχε φτιάξει μια λίστα με πράγματα που ήθελε να κάνει τα Χριστούγεννα, γνωρίζοντας από τους γιατρούς ότι θα είναι τα τελευταία της. Την πρόλαβε ο θάνατος…

Για την Κίρστι Τάνκοκ, δασκάλα του pole dancing, ο λόγος, η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή της, υποφέροντας από κυστική ίνωση από την ημέρα που γεννήθηκε. Η Κίρστι είχε κάνει δύο μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, και μάλιστα είχε γίνει το πρόσωπο ντοκιμαντέρ του BBC για τη δωρεά οργάνων.

Η τελευταία μεταμόσχευση απέτυχε και οι γιατροί τής είπαν ότι ήταν πολύ άρρωστη για να μπορέσει να κάνει και τρίτη μεταμόσχευση. Ετσι, στις αρχές Νοεμβρίου την έστειλαν στο σπίτι της, λέγοντάς της ότι «δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο για εκείνη» και ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα ήταν τα τελευταία της. Ωστόσο, «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.

Η 27χρονη Κίρστι είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας στην Αγγλία τον Μάρτιο του 2011, όταν της είχαν πει ότι θα πέθαινε σε έξι μήνες και είχε μπει σε λίστα αναμονής για να κάνει μεταμόσχευση και των δύο πνευμόνων της. Τότε, είχε καταφέρει να βγει νικήτρια, καθώς είχε βρεθεί δότης.

Σήμερα το πρωί, όμως, η οικογένειά της ανακοίνωσε μέσω Facebook τον θάνατό της. «Είμαι στη δύσκολη θέση να σας ανακοινώσω ότι η πανέμορφη σύζυγός μου “έφυγε” για ένα μέρος όπου θα μπορεί να χορεύει, να τραγουδάει και να κάνει pole dancing όσο θέλει», έγραψε ο άντρας της, Στιούαρτ.

Και συνέχισε: «Επίσης, δεν πονάει άλλο πια και δεν υποφέρει. Η Κίρστι ήταν μια μαχήτρια και πάλεψε μέχρι το τέλος. “Εφυγε” ήσυχα και χωρίς πόνο. Δεν μπορώ να εκφράσω τι περνάμε εμείς και η οικογένεια και ελπίζω να το καταλαβαίνετε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς που μας βοήθησαν και ιδίως τους δωρητές που της έδωσαν επιπλέον πέντε υπέροχα χρόνια μαζί μας. Ανάπνεε ελεύθερα τώρα, μωρό μου».

Ο τραγικός θάνατος της Κίρστι ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου είχε γράψει στο blog της μια λίστα με πράγματα που σχεδίαζε να κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, συμπλήρωνε ότι δεν έκανε σχέδια για μετά τον Ιανουάριο, καθώς δεν ήξερε πόσος χρόνος ζωής τής έμενε…

Σε ένα από τα τελευταία της μηνύματα, η γενναία Κίρστι, που έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στο να πεισθούν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν δωρητές οργάνων, μιλούσε για τα σχέδιά της για τις γιορτές.

«Εχω διασφαλίσει ότι δεν παρακολουθώ απλώς τον κόσμο να περνάει και έχω οργανώσει μια σειρά από σπέσιαλ πράγματα να κάνω», έγραφε στο post. Τα σχέδιά της περιελάμβαναν μια επίσκεψη σε spa με την οικογένειά της, μια βραδιά σε ένα ξενοδοχείο στο Port Lympne Reserve και ένα ταξίδι στη Γλασκώβη με την αδερφή της, για να δει μια φίλη της.

Η Κίρστι, personal trainer και δασκάλα του pole-dancing, έλεγε επίσης ότι σκόπευε να δει από κοντά έναν αγώνα του Βρετανού πυγμάχου Anthony Joshua -κάτι που έκανε για τον άντρα της, Στιούαρτ.

«Αυτά τα πράγματα τρέχουν από τώρα έως τον Ιανουάριο. Μεταξύ όλων αυτών, ξεκουράζομαι και περνάω τον χρόνο μου με τους φίλους και την οικογένειά μου. Δεν θέλω να οργανώσω κάτι περισσότερο πέρα από αυτά, καθώς δεν ξέρω πόσο χρόνο έχω ακόμα, οπότε προσπαθώ να κάνω ένα πράγμα κάθε φορά και να ζω κάθε λεπτό -δημιουργώντας αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα», έγραψε η Κίρστι στο post που ανέβασε.

Η 27χρονη άρχισε να εμφανίζει προβλήματα με τη δεύτερη μεταμόσχευση τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο προσβλήθηκε από πνευμονία. Εγραψε τον προηγούμενο μήνα: «Εχω “μήνες” ακόμα. Μπορεί να είναι δέκα, μπορεί να είναι δύο, αλλά θέλω να παραμείνω δυνατή όσο περισσότερο μπορώ, ώστε αυτός ο χρόνος που μου απομένει να είναι ποιοτικός».  Μάλιστα, έκανε χιούμορ με την κηδεία της, λέγοντας ότι αισθανόταν λυπημένη που δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Η Κίρστι έκανε την πρώτη διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων το 2011, τρεις εβδομάδες μετά τον γάμο της. Απόλαυσε δύο ευτυχισμένα χρόνια, πριν ο οργανισμός της αρχίσει να απορρίπτει τα όργανα. Μπήκε ξανά σε λίστα για δεύτερη μεταμόσχευση και στάθηκε τυχερή, καθώς βρέθηκε συμβατός δότης μέσα σε λίγες ημέρες. Ετσι, έζησε μια νέα ζωή από το 2013 μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν επιβεβαιώθηκε ότι υπέφερε από νέα απόρριψη οργάνων.

Σε ανάρτηση στο Facebook στις 29 Νοεμβρίου, η Κίρστι έγραφε: «Η κατάστασή μου επιβαρύνεται μάλλον ραγδαία. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα τα μηνύματά σας. Κάποιες φορές η μορφίνη με καθιστά ανήμπορη να απαντήσω, αλλά μόνο τότε νιώθω ευχάριστα».

Η Κίρστι ήλπιζε να συγκεντρώσει 10.000 λίρες ως δωρεά προς το νοσοκομείο Χέρφιλντ, που πάλεψε πολύ για να την κρατήσει στη ζωή. Μέχρι χθες είχαν συγκεντρωθεί 4.000 λίρες από δωρητές. Λίγες ώρες μετά τον θάνατό της, οι δωρεές αυξήθηκαν κατακόρυφα και ο στόχος που είχε θέσει για 10.000 λίρες ξεπεράστηκε…

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.