kkeΚατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές. Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.


Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ περί συνακροάσεων παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι καταγγελίες αξιολογούνται από την κυβέρνηση ως «εξαιρετικά σοβαρές», ως εκ τούτου έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές εντολές προς τις αρμόδιες αρχές.

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις, ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, που χαρακτηρίζει αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμόδιων οργάνων τη διερεύνηση τους.

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Εξάλλου, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές και καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

«Από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για περίεργες συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος και η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016» επισημαίνει το Ποτάμι.

ΟΤΕ: Δόθηκε εντολή για άμεση διερεύνηση

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του ενημερώνει ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος.

«Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας» αναφέρει

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.