Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτή είναι η Λέξη της Χρονιάς για το 2016 και είναι ελληνική

30 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

dictionary000-medium

Τη Λέξη της Χρονιάς για το 2016 ανακοίνωσε το Dictionary.com, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη για την αγγλική γλώσσα.

Η λέξη που επιλέχτηκε για φέτος είναι η «ξενοφοβία» (xenophobia), όπως μετέδωσε και το Associated Press. «Μπορεί να το σκεφτήκατε, να το ακούσατε. Μπορεί ακόμη και να το νιώσατε», σημειώνει το διεθνές πρακτορείο σχολιάζοντας τη φετινή Λέξη της Χρονιάς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι κατά τη διάρκεια του 2016 , ο φόβος του “Άλλου” σημάδεψε το συλλογικό ασυνείδητο σε ολόκληρη την υδρόγειο», επισημαίνει το τηλεγράφημα.

Η ψήφος για το Brexit, η αστυνομική βία εναντίον μαύρων ανθρώπων, η προσφυγική κρίση στη Συρία, τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ και η αμερικανική προεδρική κούρσα ήταν μεταξύ των σημαντικότερων εξελίξεων που προκάλεσαν συζητήσεις και έριδες, δήλωσε η Jane Solomon, μία από τους λεξικογράφους του Dictionary.

Το λεξικό ορίζει την «ξενοφοβία» ως «το φόβο ή το μίσος προς τους ξένους, ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες ή ξένους». Όπως δήλωσε μάλιστα η Solomon σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ορισμός σχεδιάζεται να επεκταθεί ώστε να περιλάβει το φόβο ή το μίσος για «συνήθειες, ένδυση και κουλτούρα ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο από το δικό μας».

Η ίδια πρόσθεσε ότι η λέξη «xenophobia» δεν περιλαμβανόταν στην αγγλική γλώσσα μέχρι τα τέλη του 1800.

Οι αναζητήσεις για την «xenophobia» στο site αυξήθηκαν κατά 938% από τις 22 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου.

 

newsbeast


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2016 at 13:25 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply