rolex1708

Ανάμεσα στις πιο διάσημες εικόνες του Lider Maximo θα μείνουν αυτές με τα πούρα Cohiba και τα δύο ρολόγια Rolex που φορούσε στο χέρι.

Επαναστάτης και δικτάτορας, ανάλογα πώς τον βλέπει κανείς. Ο Φιντέλ Κάστρο, ο πατέρας της κουβανέζικης επανάστασης πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Ενας από τους διασημότερους επαναστάτες της ιστορίας και ο τελευταίος που ενσάρκωσε ως το τέλος την κομμουνιστική ουτοπία, εις βάρος των πολιτών της Κούβας.
Ποιο ήταν το κοινό σημείο ανάμεσα στον Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα; Τα Rolex που φορούσαν αυτοί οι μπουρζουά επαναστάτες στο χέρι. Δύο ο πρώτος, ένα Daydate και ένα Submariner, ένα ο δεύτερος, ως τον θάνατό του.


Το ερώτημα ωστόσο παραμένει ως σήμερα. Γιατί φορούσε δύο ρολόγια Rolex μαζί, στο ίδιο χέρι; Κανείς δεν έχει ποτέ δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Η πιο πρόχειρη απάντηση είναι ότι παίρνοντας την εξουσία, οι επαναστάτες κράτησαν για τον εαυτό τους τα χλιδάτα αποκτήματα που άφησαν πίσω τους οι κακοί αμερικανοί καπιταλιστές. Λάφυρα πολέμου και αναμνηστικά μιας ιστορικής νίκης…
Η άλλη υπόθεση που κυκλοφορεί αναφέρει ότι ο Κάστρο φορούσε τα δύο Rolex για να προβοκάρει. Δϋο πολυτελή πανάκριβα ρολόγια, την ίδια ώρα που μιλούσε για επανάσταση. Όπως σε αυτή την παρακάτω φωτογραφία, όπου ο Κάστρο βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Νικίτα Χρουτσόφ και φοράει περήφανα τα δύο Rolex του ενώ καπνίζει ένα τεράστιο πούρο.


Μια τελευταία υπόθεση είναι πιθανή, αν και σουρεαλιστική: φορούσε τα δύο ρολόγια για να βλέπει την ώρα Αβάνας και την ώρα Μόσχας, ώστε να δείχνει ότι παρά την δέσμευσή του στη Σοβιετική Ενωση, παραμένει πιστός στις αξίες της Κούβας.

 

iefimerida

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.