Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλλαγές στους φόρους ακινήτων -Τι θα ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

Νοέμβριος 29th, 2016 by Σταματίνα

akinita-athina-708_4

Ο ΕΝΦΙΑ αλλάζει, πιθανότατα να ονομάζεται ΦΑΠ, ωστόσο τα χρήματα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην εφορία δεν αναμένεται να αλλάξουν, αφού το ΥΠΟΙΚ δεν σκοπεύει να χάσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που εισπράττει.

Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών 
Ουσιαστικά αυτό που θα αλλάξει είναι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα αποτελέσουν και τη βάση της φορολόγησης και αυτή τη στιγμή έχουν αποκλίσεις της τάξης ως και του 50% σε σχέση με τις εμπορικές αξίες. Οπως γράφει η Ημερησία μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο ΥΠΟΙΚ το ζήτημα για το αφορολόγητο όριο. Μπορεί η γενικότερη σκέψη να αφορά σε έναν νέο φόρο που θα μοιάζει με τον παλιό ΦΑΠ, όμως το αφορολόγητο όριο κολλάει στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μικρή περιουσία και έτσι θα βρεθούν οι περισσότεροι εκτός φόρων, με τον κίνδυνο το κράτος να χάσει χρήματα. Ετσι φαίνεται ότι πάει περίπατο ακόμη και αφορολόγητο της τάξης των 40.000 ή και των 30.000 ευρώ.


Παγώνει ο φόρος υπεραξίας
Παράλληλα φαίνεται ότι παγώνει για τουλάχιστον έναν χρόνο ο φόρος υπεραξίας, ωστόσο οι αλλαγές που θα γίνουν στις αντικειμενικές θα προκαλέσουν καραμπόλες και σε μια σειρά από φόρους που αφορούν στα ακίνητα, καθώς και αυτοί υπολογίζονται με βάση αυτές τις αξίες. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως μέσα στους επόμενους 6 ως 10 μήνες θα έρθουν αλλαγές στον φόρο γονικών παροχών, κληρονομιάς και δωρεάς ακινήτου, αλλά και αλλαγές στους φόρους που αφορούν στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 29th, 2016 at 08:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply