dunatoi-agxos-708

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν να χάνουν τον εαυτό τους. Οικονομικά προβλήματα, ζητήματα στις σχέσεις και στη δουλειά γεμίζουν το κεφάλι τους και τους κάνουν να ζουν μέσα στο άγχος.

Αποτέλεσμα είναι να ζουν χωρίς να… ζουν. Να μην ευχαριστιούνται τίποτα, να βλέπουν σχεδόν πάντα το ποτήρι μισοάδειο και να μην προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση.

Μπορεί τα πράγματα να πηγαίνουν χάλια, ωστόσο, ξεχνούν πως εκείνοι οφείλουν να παίξουν το παιχνίδι και να αλλάξουν την ιστορία, την δικιά τους ζωή. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πώς θα συνεχίσουν να παραμένουν δυνατοί, ακόμα και αν βλέπουν πως όλα γύρω τους καταρρέουν.

Οταν προσπαθείς, κερδίζεις

Οταν οι καιροί είναι δύσκολοι, η δύναμη της θέλησης βρίσκεται στα τάρταρα, οπότε η πίεση είναι εύκολο να σας κυριεύσει και να σας κάνει να αισθάνεστε αδύναμοι.

Αυτό που οφείλετε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να βγείτε μπροστά και να μην κρυφτείτε, φοβούμενοι τη συνέχεια. Σηκώστε το κεφάλι και αντιμετωπίστε με τον τρόπο σας το κάθε πρόβλημα όσο δύσκολο και να είναι. Ενα ένα τη φορά, για να μην πελαγώσετε.

Οταν καταφέρνετε το οτιδήποτε, κοιταχτείτε στον καθρέπτη και αποτυπώστε στη μνήμη σας την έκφραση νίκης που έχετε. Αυτή θα είναι ο σύμμαχός σας για τις επόμενες φορές.

Η οικογένεια και οι φίλοι

Οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αυτό που χρειάζεστε είναι υποστήριξη και χαμόγελο. Γι’ αυτό υπάρχουν η οικογένεια και οι φίλοι, εκείνοι που είναι κοντά στα εύκολα και στα δύσκολα.

Λένε πως η στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους είναι σημάδι δύναμης. Αυτίο που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι πως δεν μπορείτε να βασίζεστε σε αυτούς για να γίνετε καλά, αλλά να θέλετε να γίνετε καλά μέσω αυτών για εσάς.

Πίστη στο καλύτερο αύριο

«Αύριο ξημερώνει μια καινούργια ημέρα». Οσο κλισέ και να είναι, αποτελεί μια αλήθεια. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Οχι, τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται δια μαγείας με την αυγή του ήλιου, αλλά κάτι διαφορετικό σίγουρα ξεκινάει. Μια καινούργια ιδέα, ένα νέο κίνητρο, κάτι ίσως μικρό που αλλάζει τη μέρα. Η αισιοδοξία είναι τρόπος ζωής και οφείλετε να τον υιοθετήσετε. Ενα καλύτερο αύριο μπορεί να μην έρθει την επόμενη μέρα ή τον επόμενο μήνα, αλλά θα έρθει, σίγουρα. Διεκδικήστε το!

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.