Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η αθέατη πλευρά των πλούσιων κατοίκων της Βόρειας Κορέας

Νοέμβριος 27th, 2016 by Σταματίνα

north-korea

Όταν σκεφτόμαστε την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιόνγκιανγκ, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, και οι ακραίες μέθοδοι διακυβέρνησής του. Σε όλο το δυτικό κόσμο η Βόρεια Κορέα μοιάζει ένα μυστήριο μέρος όπου οι κάτοικοί του ζουν τελείως αποκομμένοι από τα εξωτερικά ερεθίσματα της «καπιταλιστικής» Δύσης.

Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, καθώς όπως μεταφέρει η Daily Mail, υπάρχει και η ανώτερη τάξη της Βόρειας Κορέας, η ελίτ, η οποία δεν δείχνει ιδιαίτερα απομονωμένη και παλιομοδίτικη.

Νέες τάσεις της μόδας σε ρούχα και γκάτζετ κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς και χόμπι που έχουμε συνηθίσει περισσότερο σε ανεπτυγμένες μητροπόλεις, όπως ιππασία και πτήσεις με μικρά αεροσκάφη.

Το όνομα αυτής της μικροκοινωνίας είναι Ντονζού (οι άρχοντες του χρήματος δηλαδή) και αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού.

norkolux1

norkolux2

 

newsbeast


loading…

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 27th, 2016 at 10:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply