allages1

Τα τριάντα είναι μια κρίσιμη καμπή στη ζωή ενός ανθρώπου. Μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι γερνάς, ότι το σώμα σου αλλάζει και μαζί κι εσύ, ότι οι ευθύνες αυξάνονται και πια δεν μπορείς ανέμελα να ζεις τη ζωή σου.

Σίγουρα φυσώντας τριάντα ολόκληρα κεράκια στα γενέθλιά σου, θα νιώσεις ένα μικρό σφίξιμο στο στομάχι. Όμως, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο νομίζεις. Ετοιμάσου να περάσεις στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής σου. Το μόνο που θα συμβεί είναι μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, που αν τις δεις με άλλο μάτι, θα σου κάνουν τελικά μόνο καλό.
Το hangover

Στα είκοσι, όσο κι αν ξενυχτήσεις, δεν πρόκειται την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις χάλια, μιας και οργανισμός συνέρχεται σχετικά εύκολα από τις καταχρήσεις. Τα πράγματα όμως αλλάζουν μεγαλώνοντας και πρέπει να είσαι πιο προσεχτική, αν δε θες να υποφέρεις για δυο μέρες από πονοκέφαλο και ναυτία. Σταμάτα να λες «είμαι πια πολύ γριά για να το ρίχνω έξω» και απλώς φέρσου με σύνεση. Απόλαυσε τις εξόδους σου με την παρέα σου και άσε κατά μέρους τις υπερβολές. Άλλωστε δεν είναι καλύτερο να θυμάσαι τι έκανες χτες βράδυ;

Οι έξοδοι μειώνονται

Μετά τα τριάντα οι άνθρωποι συνήθως προχωρούν επαγγελματικά κι άρα δεν έχουν και πολλά κουράγια για να βγαίνουν καθημερινά . Μην ανησυχείς, η ζωή δεν τελείωσε, επειδή πια δεν έχεις αντοχή να τριγυρίζεις στα μπαρ. Αντίθετα τώρα είναι η ώρα να ανακαλύψεις άλλους τρόπους για να περνάς καλά με τους φίλους σου. Μπορείτε να μείνετε μέσα, να μαγειρέψετε, να δείτε μια καλή ταινία και να συζητήσετε, ακούγοντας ο ένα τον άλλον, χωρίς να καλύπτει τις φωνές σας μια εκκωφαντική μουσική. Τα Σαββατοκύριακα ίσως το μόνο που χρειάζεστε μερικές φορές είναι να μείνετε στο κρεβάτι, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο και χαλαρώνοντας. Μην τρομάξετε, δεν είστε άρρωστοι. Συμβαίνει σε όλους και δεν είναι κακό. Αντίθετα είναι απαραίτητο πού και πού να μένουμε λίγο με τον εαυτό μας και να ανασυγκροτούμαστε.

Προσοχή στη διατροφή σας

Όταν είμαστε είκοσι, μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε και όποτε θέλουμε, χωρίς να ανησυχούμε. Ο μεταβολισμός μας λειτουργεί τέλεια και τα λιγοστά κιλά που θα πάρουμε, τα χάνουμε ακόμα και μέσα σε δυο μέρες. Αυτό από μια ηλικία και μετά παύει να ισχύει. Θα συνειδητοποιήσεις ότι το σώμα σου αλλάζει κι ίσως διαπιστώσεις τα πρώτα ίχνη κυτταρίτιδας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής: τέρμα τα burgers με μπέικον και διπλό τυρί δηλαδή στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Κι επίσης πρέπει να αρχίσεις, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, να γυμνάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη φθορά του σώματος. Όλα αυτά μόνο θετικά είναι και θα δεις σύντομα πως η φυσική σου κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά.

Ο μεγάλος εφιάλτης των ρυτίδων

Ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με αυτό το θέμα πριν και πιθανόν αυτές οι μικρές ανεπαίσθητες γραμμούλες γύρω από τα μάτια ή το στόμα να σε κάνουν να βάλεις τα κλάματα. Όμως σκέψου ότι δεν είναι κάτι τραγικό, είναι μια απόλυτα φυσική εξέλιξη. Θυμήσου πόσες γυναίκες ξέρεις που παραμένουν όμορφες και γοητευτικές και μετά τα τριάντα. Οι ρυτίδες δε σε κάνουν άσχημη, το πιθανότερο είναι ότι κανείς δεν τους δίνει τη σημασία που τους δίνεις εσύ. Χρησιμοποίησε μια καλή ενυδατική κρέμα, πίνε νερό και φρόντισε το δέρμα σου. Άλλωστε οι ρυτίδες είναι το πρώτο σημάδι ότι ωριμάζεις !

Άσπρες τρίχες

Εντάξει, μπορεί και σε πολύ νεαρή ηλικία να εμφανιστούν μερικές άσπρες τρίχες αλλά μετά τα τριάντα είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα χρειαστεί να αρχίσεις να βάφεις τα μαλλιά σου. Δεν είναι τόσο τρομερό όσο νομίζεις. Διάλεξε ένα χρώμα που σου ταιριάζει και σου αρέσει και απόλαυσε την αλλαγή.

Πρέπει να προγραμματίζεις τα πάντα

Όταν είσαι νέος απολαμβάνεις την ανεμελιά του να κάνεις ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι. Μετά τα τριάντα θα διαπιστώσεις ότι αυτό πλέον είναι ανέφικτο. Ακόμα κι αν εσύ έχεις διάθεση, δύσκολα θα βρεις συνοδοιπόρους στις περιπέτειές σου. Οι περισσότεροι φίλοι σου έχουν πια οικογένεια, μια σοβαρή σχέση ή απλώς πολύ δουλειά. Δεν μπορείς πια να τηλεφωνείς στην κολλητή σου στις τρεις η ώρα το βράδυ για να σου λύσει το πρόβλημα, για παράδειγμα. Ούτε θα μπορείς να βγαίνεις με την παρέα σου, αν δεν το έχετε κανονίσει μέρες πριν. Τέρμα και οι εκδρομές της τελευταία στιγμής. Τώρα όλα πρέπει να τα προγραμματίζεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα περνάς λιγότερο καλά. Αντίθετα κερδίζεις μια αίσθηση ωριμότητας και γίνεσαι περισσότερο υπεύθυνη για τον εαυτό σου!

Δεν είσαι πια τόσο εύθικτη

Οι νέοι άνθρωποι έχουν την τάση να παρεξηγούνται εύκολα και να συγκρούονται με το παραμικρό. Θα δεις ότι μεγαλώνοντας θα ηρεμήσεις μέσα σου, δεν θα παίρνεις τα πράγματα τόσο προσωπικά και θα βρεις μια σχετική ισορροπία. Τόσο οι προσωπικές σου σχέσεις όσο και η επαγγελματική σου ζωή θα βελτιωθούν, αρκεί να το θέλεις. Θα σταματήσεις να ασχολείσαι με το παραμικρό υπονοούμενο και να προσβάλλεσαι κι απλώς θα μάθεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή και τους ανθρώπους με μεγαλύτερη επιείκεια.

Λίγοι φίλοι και καλοί

Μετά τα τριάντα θα καταλάβεις πως δεν έχει νόημα να έχεις μια τεράστια παρέα με την οποία δεν μοιράζεσαι τίποτα ουσιαστικό. Έτσι θα επιλέξεις τους φίλους σου και θα μείνεις με αυτούς που πραγματικά σε καταλαβαίνουν και μπορείτε να μοιραστείτε σημαντικά θέματα, ή απλώς να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί. Η ευτυχία άλλωστε δεν βρίσκεται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα. Μην στενοχωρηθείς που θα χαθείς με κάποιους ανθρώπους. Μάθε να εκτιμάς αυτούς που είναι δίπλα σου.

Οι σχέσεις και το σεξ γίνονται καλύτερα

Μπορεί να νομίζεις ότι στα είκοσι ερωτεύεσαι με πάθος και τρέλα, αλλά αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις ότι πολλές φορές ο ενθουσιασμός σου ξεφούσκωσε μέσα σε ένα μήνα, ή απλώς κατάλαβες ότι μια ιστορία, που φάνταζε στην αρχή τέλεια, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα γα σενα. Μετά τα τριάντα, έχεις πια εμπειρία και μπορείς να αναγνωρίζεις με ποιους ανθρώπους μπορείς να συμπορευτείς και να αποφεύγεις τους αδιέξοδους « έρωτες», που μόνο χάσιμο χρόνου είναι. Θα διαπιστώσεις επίσης ότι η σεξουαλική σου ζωή βελτιώνεται, γιατί η ίδια έχεις μάθει το σώμα σου και ακούς τις ανάγκες του. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι σήμερα το άλλο τους μισό το βρίσκουν συνήθως μετά τα τριάντα τους χρόνια.

Οπότε ετοιμάσου για την πιο όμορφη και δημιουργική περίοδο της ζωής σου και άσε τις καταθλίψεις!

 

bovary


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.