Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πλέον η Google θα μπορεί να μας πει αν ένα μαγαζί έχει κόσμο με… live ενημέρωση

25 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

office-625893_960_720

Θέλεις να πας για έναν ήρεμο, απογευματινό καφέ, αλλά στο μαγαζί που έχεις βάλει στο μάτι δεν… πέφτει καρφίτσα. Μέχρι πρόσφατα, θα έπρεπε να πας μέχρι εκεί για να το ανακαλύψεις και να απογοητευτείς. Πλέον, απλώς θα χρειάζεται μια αναζήτηση στο Google.

Με την καινούργια αναβάθμιση της, η Google μας δίνει την δυνατότητα να δούμε πόσο κόσμο έχει ένα κατάστημα, ένα μπαρ, ή και ένα σουπερμάρκετ, σε… ζωντανή μετάδοση! Το Popular Times, η εφαρμογή της Google που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι, έχει την δυνατότητα να μαζεύει στοιχεία από την κίνηση σε ένα μαγαζί, δημιουργώντας την κατανομή κόσμου που έχει μέσα σε μία εβδομάδα, ανά ώρα!

Πλέον, ακριβώς πάνω από την συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει μια κόκκινη ετικέτα με την λέξη «live». Δίπλα της, η Google μας δίνει την εκτίμηση της για την κατάσταση που επικρατεί στο μαγαζί που αναζητούμε, ακριβώς την στιγμή που το ψάχνουμε. Για να συλλέξει πληροφορίες, η υπηρεσία ανιχνεύει τα ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας από άλλους χρήστες της Google. Φυσικά, για να πέσει «μέσα», θα πρέπει για παράδειγμα οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε ένα μπαρ να έχουν smartphone με ανοιχτά τα δεδομένα.

Προφανώς, υπάρχει το ενδεχόμενο η Google να μην δώσει σωστή πληροφόρηση σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, με κατάλληλο στατιστικό έλεγχο πιθανότατα θα αποτελεί ένα αξιόπιστο μέσο, ενώ αν κάποιος παρατηρήσει ότι το live κάνει λάθος, μπορεί να του το… επισημάνει με ένα κλικ.

Με τις μέρες των Χριστουγέννων να κοντεύουν, η αναβάθμιση του Popular Times φαίνεται πως ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2016 at 13:22 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply