Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο παππούς του Τραμπ ήταν Γερμανός -Με οίκο ανοχής στη Νέα Υόρκη

23 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

pappous-sos

Όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που ήρθαν πρόσφατα στο φως, ο Γερμανός παππούς του Ντόναλντ Τραμπ είχε λάβει στα χέρια του ένα βασιλικό διάταγμα που τον καλούσε να εγκαταλείψει τη χώρα και να μην επιστρέψει ποτέ ξανά στα πάτρια.

Την επιστολή, που ανάγεται στο 1904, ξέθαψε ο ιστορικός Ρόλαντ Πάουλ. Αποστολέας ήταν το Βασίλειο της Βαυαρίας και παραλήπτης ο Φρήντριχ Τραμπ, ο οποίος καλείτο να εγκαταλείψει εντός οκτώ εβδομάδων τη χώρα επειδή δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν είχε ενημερώσει τις τοπικές αρχές όταν είχε μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γερμανός ιστορικός εντόπισε το ντοκουμέντο στα αρχεία του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου κι όπως είπε στη Bild «ο Φρήντριχ Τραμπ μετανάστευσε απ’ τη Γερμανία στις ΗΠΑ το 1885.

Έγγραφο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης-στη σειρά 133 αναφέρεται:  “Friedr. Trumpf.” age 16, born in Kallstadt, Germany

O Φρήντριχ Τραμπ το 1887

Αλλά παρέλειψε να ενημερώσει τις τοπικές αρχές, ενώ δεν είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Γι’ αυτό κι οι αρχές του απαγόρευσαν τον επαναπατρισμό του το 1905».

Ο Φρήντριχ Τραμπ εγκατέλειψε την πατρίδα του στην ηλικία των 16 ετών με λιγοστά υπάρχοντα «χτυπημένος» απ’ τον «πυρετό του χρυσού»… Άρχισε να εργάζεται ως κουρέας στις ΗΠΑ και στη συνέχεια έχτισε την περιουσία του διευθύνοντας ένα εστιατόριο, ένα μπαρ και ακόμη κι έναν οίκο ανοχής.

Η αίτηση για χορήγηση αμερικανικού διαβατηρίου που υπέβαλε ο Φρήντριχ Τραμπ το 1896

Το 1901 επέστρεψε πλούσιος στο χωριό του, το Κάλσταντ, όπου συνάντησε τη μέλλουσα γυναίκα του Ελίζαμπεθ Κριστ. Παντρεύτηκαν και μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη, αλλά δύο χρόνια αργότερα επέστρεψαν στο Κάλσταντ, αφού η Ελίζαμπεθ νοστάλγησε την πατρίδα της.

Η Ελίζαμπεθ Κριστ κι ο Φρήντριχ Τραμπ

Το βασιλικό διάταγμα ορίζει: «ο Αμερικανός πολίτης και συνταξιούχος Φρήντριχ Τραμπ» να εγκαταλείψει την περιοχή «το αργότερο μέχρι την 1η Μαϊου … ειδάλλως θα απελαθεί.»

Ο Τραμπ έγραψε στον Βαυαρό πρίγκιπα Λουϊτπόλδο ικετεύοντας τον «πολυαγαπημένο, ευγενή, σοφό και δίκαιο» ηγέτη να ανακαλέσει την απέλασή του. Αλλά ο Λουϊτπόλδος απέρριψε το αίτημα και το ζευγάρι εγκατέλειψε τη Γερμανία με προορισμό τη Νέα Υόρκη μαζί με την κόρη τους.

Η οικογένεια του Φρήντριχ Τραμπ, από αριστερά προς τα δεξιά: ο Φρεντ (πατέρας του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, ο Φρήντριχ, η Ελίζαμπεθ, η Ελίζαμπεθ Κριστ και ο Τζον, 1918

Εκείνη την περίοδο η Ελίζαμπεθ ήταν τριών μηνών έγκυος στον πατέρα του μέλλοντος προέδρου των ΗΠΑ, τον Φρεντ.

Το βασιλικό διάταγμα που καλούσε τον παππού του Τραμπ να φύγει απ’ τη Γερμανία «γράφτηκε σ’ ένα κοινό κομμάτι χαρτί», γράφει η Bild, «αλλά έμελλε να αλλάξει την παγκόσμια ιστορία»…

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016 at 23:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply