Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε φορολογικές συμφωνίες με 700 πόλεις σε όλο τον κόσμο στοχεύει η Airbnb

22 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

aribnb-foroi-708

Σε 700 φορολογικές συμφωνίες με πόλεις σε όλο τον κόσμο, που αντιστοιχούν στο 90% των εσόδων της, επιδιώκει να προχωρήσει  η Airbnb έως το τέλος του έτους.

H εταιρεία έχει ήδη 200 υφιστάμενες φορολογικές συμφωνίες, με βάση τις οποίες είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει φόρους σε τοπικές διοικήσεις και όπως δήλωσε στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος, Μπράιαν Τσέσκι, η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό αυτό κατά 500.

Ο κ. Τσέσκι ανέφερε ότι οι συμφωνίες αυτές είναι σημαντικές για να περιοριστεί το ρυθμιστικό ρίσκο. «Όταν υπάρχει μια φορολογική συμφωνία, έχεις μια συγκεκριμένη ρύθμιση, οπότε δεν υπάρχει υπαρξιακό ρίσκο» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η ρύθμιση της αγοράς δεν αποτελεί μακροχρόνια απειλή για την Airbnb.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα των Financial Times η Airbnb έχει παρουσία σε πάνω από 50.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχει συνάψει φορολογικές συμφωνίες με πόλεις όπως το Αμστερνταμ, το Σικάγο και η Νις. Στο Παρίσι, την μεγαλύτερη αγορά της, η Airbnb καταβάλλει φόρο 0,83 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση μέσω της πλατφόρμας της.

Ωστόσο, η επίτευξη συμφωνιών δεν επιλύει πάντα τα προβλήματα στο ρυθμιστικό μέτωπο. Στην έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, η Airbnb πληρώνει φόρο 14%, αλλά παραμένει σε αντιδικία με τις τοπικές αρχές όσον αφορά τους κανονισμούς φιλοξενίας ενώ μία  από τις βασικές μάχες που δίνει η εταιρεία αυτή την στιγμή είναι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία πέρασε πρόσφατα νόμο που επιβάλλει βαριά πρόστιμα στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2016 at 12:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply