kalph - ΚΑΛΠΗΤο «Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας» είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατακτώντας αυτοδύναμη πλειοψηφία με 662 ψήφους και ποσοστό 55,44%. Ο συνδυασμός που πρόσκειται στον απερχόμενο πρόεδρο του παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας, με αύξηση 13,5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ισχυροποίησε περαιτέρω τη θέση του, ενώ ο ίδιος ο Δημήτρης Μαυροματίδης παραμένει το μεγάλο φαβορί του συνδυασμού με 406 ψήφους, μακράν πρώτος από τον δεύτερο με 232 ψήφους.

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών που σημείωσε σημαντική αύξηση και ήρθε πρώτη πανελλαδικά, δεν είχε ανάλογη πορεία σε τοπικό επίπεδο. Ήρθε δεύτερη με 255 ψήφους και ποσοστό 21,36%, σημειώνοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με το 22,12% της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης. Τρίτη κατά σειρά είναι η Νέα Πρόταση Μηχανικών με 193 ψήφους και 16,2%, σημειώνοντας αξιόλογη αύξηση, αφού την προηγούμενη φορά είχε πάρει 13,5%. Στην τέταρτη θέση με 193 ψήφους και 4,4% είναι το Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο Μηχανικών και στην τελευταία θέση η Πανεπιστημονική Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με 32 ψήφους και 2,7%, έναντι 3,45% που είχε στις προηγούμενες εκλογές.

Με βάση το παραπάνω εκλογικό αποτέλεσμα στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, από τα 51 μέλη συνολικά, το «Δυναμικό ΤΕΕ» εκλέγει 28, η ΔΚΜ 11, η Νέα Πρόταση Μηχανικών 8, το Ε.Α.Μ. Μηχανικών 2 και η Π.Δ.Κ. Μηχανικών 2.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ο απερχόμενος πρόεδρος και όπως όλα δείχνουν και ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Μαυροματίδης, δήλωσε: «Η επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης μας βρίσκει όλους μαζί ενωμένους γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Ο κλάδος των μηχανικών και η περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Το ΤΕΕ για να ανταποκριθεί στο ρόλο του θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην κοινωνία και στους θεσμούς. Σ’ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς».

Οι πρώτοι του κάθε συνδυασμού που ανέδειξε η κάλπη, είναι:

Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Δημήτρης Μαυροματίδης 406, Κωνσταντίνος Ράλλης 232, Δημήτρης Γιαννακίδης 206, Δημήτρης Στημονιάρης 179, Παρασκευή Χριστοπούλου 178.

ΔΚΜ: Αθανάσιος Κακάλης 128, Γιώργος Τζίτζικας 117, Στέργιος Κιάνας 78, Δημήτρης Μάντζιαρης 76, Ορφέας Διάφας 70.

Νέα Πρόταση Μηχανικών: Νικόλαος Συλλίρης 111, Αναστασία Τζαγγαρίδου 65, Κωνσταντίνος Χαλαϊδόπουλος 59, Κωνσταντίνος Τσιόπτσιας 56, Φραγγίσκος Παυλουδάκης 56.

Για το Παράρτημα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας ψήφισαν 1.240 μηχανικοί, από τους 2.200 που είναι εγγεγραμμένοι. Η συμμετοχή ανήλθε στο 55% και είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, καθώς ο μέσος όρος συμμετοχής είναι 30%. Βρέθηκαν 30 άκυρα και 16 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ τα έγκυρα ήταν 1.194.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ΔΚΜ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013. Ταυτοχρόνως η ΔΚΜ αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη για την επόμενη ημέρα του ΤΕΕ, καθώς παράλληλα με την πρωτιά επιτυγχάνει θεαματικές διαφορές, με υπερδιπλάσια και υπερτριπλάσια υπεροχή εκλογικού ποσοστού, από την δεύτερη και τρίτη παράταξη, που ακολουθούν στην εκλογική κατάταξη.

Δεύτερη παράταξη αναδεικνύεται  η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 13,38%). Τρίτη δύναμη είναι η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι, (με 7,31%). Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%. Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ)  με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση. Η  Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%. Κάτω του 4% έχουν λάβει 15 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Χρήστος Βήττας – Πτολεμαίος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.