Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χαμόγελο του Παιδιού: 1.400 παιδιά κακοποιήθηκαν το 2016 στην Ελλάδα

20 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

abuse-708_2

Περίπου 1.400 είναι τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών σε πανελλαδικό επίπεδο για το 2016, ενώ 74 παιδιά κακοποιήθηκαν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος του συλλόγου Βάσω Χατζή, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Λάρισα, με αφορμή την 19η Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, δήλωσε πως «η ποιο σημαντική μορφή κακοποίησης των παιδιών για το 2016, είναι η σωματική κακοποίηση, ενώ ακολουθούσαν σε μικρότερο βαθμό η συναισθηματική κακοποίηση και η παραμέληση – εγκατάλειψη ανηλίκων».

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω στοιχεία αφορούν καταγραφές του Συλλόγου για το πρώτο δεκάμηνο του 2016, ενώ σύμφωνα με την Βάσω Χατζή, τα περισσότερα κρούσματα αφορούσαν την ηλικιακή ομάδα από 7 – 12 ετών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Θεσσαλική πόλη από το «Χαμόγελο του Παιδιού», εκτός από τα στοιχεία, αλλά και τις μορφές κακοποίησης που βιώνουν τα παιδιά, οι παρουσιάσεις αφορούσαν το θέμα της βελτιστοποίησης της επικοινωνίας στην οικογένεια, με εισηγήτρια την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σοφία Καστανίδου, ενώ το θέμα με τίτλο «Θέτοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών σε πρώτη προτεραιότητα», ανέπτυξε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ειρήνη Κουφάκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διοργανώθηκε μια ιστορία παιδικής κακοποίησης, από την θεατρολόγο Λένα Χαϊδούτη, σε συνεργασία με τους μαθητές της Εικαστικής Παιδικής Σκηνής της Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2016 at 13:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply