Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Γάλλοι κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε αετούς -Για να καταρρίπτουν drones

20 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

eagle-19-11-708

Τη φύση επιστρατεύουν οι Γάλλοι, για να αντιμετωπίσουν την κατάχρηση της τεχνολογίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκπαιδεύουν αετούς, προκειμένου να καταρρίπτουν drones που μπαίνουν σε περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται να πετούν.

Ηδη τέσσερις χρυσαετοί λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση για «μάχη» κόντρα στα drones που πλέον μπορεί να αγοράσει ο καθένας και τα οποία πετούν ακόμη και σε ζώνες ασφαλείας, εσκεμμένα ή κατά λάθος.

«Αυτοί οι αετοί μπορούν να τα εντοπίσουν αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά και να τα εξουδετερώσουν», δήλωσε στο Reuters ο πτέραρχος Ζαν Κριστόφ Ζίμερμαν, προσθέτοντας ότι πήραν την ιδέα από την ολλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση των αετών έχει πλεονεκτήματα έναντι των όπλων για την κατάρριψη των drones, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολυπληθών συγκεντρώσεων. Για να προετοιμαστούν τα αρπακτικά πτηνά, τοποθετήθηκαν πάνω σε drones, ενώ ήταν ακόμη σε αβγά, ενώ παρέμειναν εκεί τις πρώτες ημέρες μετά από την επώαση.

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2016 at 17:39 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply