Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Capital controls: Νέα χαλάρωση για τις επιχειρήσεις -Ποιες μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς

Νοέμβριος 19th, 2016 by Σταματίνα

capitalcontrols-708_0

Σε ένα ακόμα βήμα χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων προχώρησε η κυβέρνηση, καθώς με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμών από επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται επιτρέπεται σε εταιρείες που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι. Στις περιπτώσεις της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015.

Επιπλέον, διευρύνεται  ο αριθμός των οργανισμών, που δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς, ως εξής: Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης, η ‘European Centre for the development of vocational training – CE.DE.FOP, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών – μελών της ΕΕ (‘FRONTEX’), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, η Συντονιστική Μονάδα του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (‘U.N.H.C.R.’), το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης, η Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και οι διπλωματικές αποστολές και οι ξένες προξενικές αρχές δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του παρόντος άρθρου.

H απόφαση του υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε ΕΔΩ

iefimerida


loading…

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 19th, 2016 at 10:36 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply