Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το έργο των εδαφολογικών αναλύσεων σε αγροκτήματα της Π.Ε. Γρεβενών…

19 Νοεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

(2η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ)
edaf
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) , της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ενημερώνει τους καλλιεργητές  της Περιφέρειάς  μας,  ότι συνεχίζεται το έργο των εδαφολογικών αναλύσεων σε αγροκτήματα της Π.Ε. Γρεβενών,  που γίνεται με συντονισμένες προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης.

Το έργο ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2015 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει εδαφοαναλύσεις σε 180  αγροτεμάχια, ενώ θα συνεχιστεί και για το 2017 και αν υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον θα επεκταθεί και στα επόμενα έτη.

Σκοπός του έργου είναι  η διερεύνηση της γονιμότητας των εδαφών και της θρεπτικής κατάστασης των φυτών για την εφαρμογή συμβουλευτικής λίπανσης  και κατ’επέκταση για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Το κόστος της δαπάνης του έργου έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ενώ για τους καλλιεργητές είναι δωρεάν.

Καλούνται, οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις στην ΔΑΟΚ της ΠΕ Γρεβενών, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016 στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2462 3 53089

Ο  Δ/ντής

Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Νικόλαος Τάκας

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2016 at 13:11 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply