Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το 2017 ο διαγωνισμός πώλησης της Cyta Hellas

18 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

9418ebd13a36dc0ab864ff9f5848f300_l

Η προετοιμασία του διαγωνισμού θα απαιτήσει μήνες, παρά το γεγονός πως η νέα πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) Ρένα Ρουβιθά Πάνου έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών με «παράκληση να θεωρηθεί το πιο πάνω θέμα επείγον, έτσι ώστε οι αναγκαίοι χειρισμοί να επισπευσθούν και οι απαιτούμενες διαδικασίες να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν».

Υπενθυμίζεται πως το διάταγμα που δημοσιεύτηκε και στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους, προβλέπει πως η αποκρατικοποίηση της Cyta Hellas θα γίνει με τη μέθοδο πώλησης του 100% των μετοχών σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με τη διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού υποβολής ενδιαφέροντος και προσφορών από επενδυτές.

Από τα στοιχεία της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων προκύπτει πως οι σύμβουλοι πώλησης της Cyta Hellas θα κοστίσουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για υφιστάμενους συμβούλους που έχουν προσληφθεί για τη Cyta καθώς θεωρείται οικονομικότερη λύση, σε σχέση με την πρόσληψη νέων.

Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται και η αμοιβή επιτυχίας (success fee) που αντιστοιχεί στο 0,47% της αξίας της συναλλαγής και θα λάβει ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος (Citigroup Global Market). Η Citigroupπρόκειται να λάβει αμοιβή 375.000 ευρώ μέσα στο 2017, χωρίς να υπολογίζεται το success fee το οποίο ούτως ή άλλως θα καταβληθεί αν πωληθεί η Cyta Hellas. Αλλα 375.000 ευρώ πρόκειται να λάβει ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα η κοινοπραξία Antis Triantafyllides & Sons LLCκαι Shearman & Sterling (London) LLP.

Στα 120.000 ευρώ υπολογίζεται η αμοιβή της κοινοπραξίας Pricewatercousecoopers Ltd, Pricewaterhousecoopers Business Solutions SA και Pricewaterhousecoopers SA που έχει προσληφθεί ως λογιστικός σύμβουλος. Αλλα 120.000 ευρώ θα κοστίσει η γερμανική Roland Berger Strategy Consultants GmbH που επιτελεί το ρόλο του τεχνικού/εμπορικού συμβούλου.

Οι συγκεκριμένες αμοιβές είναι, βέβαια, κατ’ εκτίμηση των υπηρεσιών της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων. Στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται πως το τελικό κόστος θα προκύψει από τις τυχόν πρόσθετες εργασίες, κλπ.

Οσο για τους ενδιαφερόμενους, παλαιότερα είχε ακουστεί το όνομα της Wind Hellas, όπως και της Vodafone Ελλάδος, χωρίς η τελευταία να “καίγεται” αφού φέρεται ως ενδιαφερόμενη για τη μητρική Cyta.

 

euro2day


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2016 at 11:12 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply