Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί παχαίνεις πάντα τον χειμώνα – Οι πραγματικοί λόγοι

Νοέμβριος 18th, 2016 by Σταματίνα

food1_0

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο χειμώνας πάντα

σου προσθέτει κιλά; Γιατί η όρεξή σου ανοίγει και δεν χορταίνεις εύκολα, όπως το καλοκαίρι;

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα, φέρνει μαζί της αλλαγή στο σωματικό μας βάρος αλλά τελικά ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι γι’αυτό το σύνηθες φαινόμενο; Οι απαντήσεις βρίσκονται στις συνήθειές σου. Ακολουθούν μερικές αλήθειες που εξηγούν την αλλαγή που βλέπεις.

1)«Όταν κάνει πολύ κρύο έξω, προτιμάς να καθίσεις στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα»:«Όταν έχει σκοτεινιάσει και κάνει κρύο, πέφτει η σωματική σου δραστηριότητα, δεν δίνεις κίνητρο στον εαυτό σου να πάει στο γυμναστήριο» αναφέρει η Jackie Baumrind, διαιτολόγος στο Selvera Wellness. Όταν η σωματική σου δραστηριότητα περιορίζεται, καις λιγότερες θερμίδες από όσες έκαιγες το καλοκαίρι.

2) «Όταν μένουμε μέσα στο σπίτι για αρκετές ώρες, βαριόμαστε. Όταν βαριόμαστε, τρώμε (περισσότερο): Το χειμώνα καθόμαστε περισσότερο στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση ή σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Έτσι, είναι σύνηθες να τσιμπολογάμε και να έχουμε περισσότερες λιγούρες που βέβαια ικανοποιούνται από την κατανάλωση -όχι τόσο υγιεινών- σνακς. Μελέτη έδειξε ότι ένας «σίγουρος» τρόπος να πάρουμε βάρος είναι να τρώμε από βαρεμάρα και όχι από όρεξη. Οι περισσότερες τροφές που καταναλώνονται έχουν λιπαρά και είναι φυσικό να μας ανοίξουν και πάλι την όρεξη μετά από λίγο.

4) «Αλλάζει η διάθεσή σου»: Τον χειμώνα οι ψυχολογικές διακυμάνσεις είναι περισσότερες. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά μεγάλη μερίδα του κοινού παρουσιάζει καταθλιπτικές τάσεις. Η όρεξη για φαγητό μεγαλώνει για να εξισορροπήσει τα αρνητικά συναισθήματα.

 

bovary


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 18th, 2016 at 21:15 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply