dabidΣτη Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ,

μίλησε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αιδεσιμολογιότατος π. Χριστόδουλος Μπίθας, εφημέριος του Ι.Ν. Παμεγγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου Αττικής.

Ο π. Χριστόδουλος, ανέπτυξε το θέμα: «Από την οικογένεια της εικόνας στην εικονική πραγματικότητα», αναλύοντας το μεγάλο ζήτημα της εισβολής στην οικογένεια, της τηλεόρασης, των ηλεκτρονικών μέσων και όχι μόνο.

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ:

Ο π. Χριστόδουλος:

Ερωταπαντήσεις:

Ο επίλογος της εκδήλωσης, από τον Μητροπολίτη Γρεβενών:

Εικόνες:
pb160472

pb160474

pb160475


Η Μητρόπολη Γρεβενών γράφει:
Έντονο προβληματισμό αλλά και προοπτική ελπίδας άφησε η μειλίχια αλλά και καταιγιστική ομιλία του π. Χριστόδουλου Μπίθα, με θέμα «Από την οικογένεια της εικόνας στην εικονική πραγματικότητα», στην δεύτερη για εφέτος Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Ο εφημέριος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου Αττικής, ανέπτυξε το ζήτημα της παραμόρφωσης που υφίσταται η οικογένεια από την χρήση της τηλεόρασης και του υπολογιστή.

«Σκοπός δεν είναι η νοσταλγία προς το παλαιό», είπε με έμφαση ο ομιλητής. «Η νοσταλγία δεν ταιριάζει στον χριστιανό παρά μόνο στην περίπτωση που αυτός νοσταλγεί τον Παράδεισο και μάλιστα με εσχατολογική προοπτική». «Το μεγάλο θέμα είναι πώς θα πάμε όχι αντίθετα στο ρεύμα της εποχής αλλά αντίστροφα, με μία διάθεση μετανοίας. Όχι να θρησκεύουμε, αλλά να πιστεύουμε… Πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας είναι ο λαϊκισμός που έχει εισχωρήσει και διαβρώσει την ελληνική κοινωνία από τα μέσα του ΄80 και εξής, κάτι που δημιουργεί ταραχή σε αντίθεση με την ειρήνη που επιζητούσε ο Χριστός…». «Το εθνικό μας σπορ είναι η το κουτσομπολιό ή κατά το πιο πατερικό η καταλαλιά και αυτό οφείλεται και στην τηλεόραση αλλά και στο διαδίκτυο…», τόνισε ο π. Χριστούδουλος και κατέληξε στην ομιλία του με τα ακόλουθα: «Ζούμε σε μεγάλο σκότος και οφείλουμε να είμαστε λυχναράκι σε τούτο τον κόσμο».

Δείτε πολλές εικόνες στο facebook

Γίνετε φίλοι μας στο facebook για να τα βλέπετε πρώτοι.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.