Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

πολυτεχνείο
Η 17η Νοεμβρίου είναι ένα ορόσημο, που όρισε τη μετάβαση της κοινωνίας μας σε μια νέα ιστορική περίοδο. Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας, μια “δημοκρατική έκρηξη”, αποτέλεσμα των αγώνων πολλών δεκαετιών για ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και δικαίωμα σε ένα καλύτερο και δημοκρατικό αύριο.

Η καθοριστική συμβολή στην οικοδόμηση δημοκρατικής σταθερότητας που άφησε πίσω της η 17η Νοεμβρίου, ως πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο, κινδύνεψε με το χρόνο να αναλωθεί, αφήνοντας τεράστιες ρωγμές στη διαφάνεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη

Η ευθύνη, λοιπόν, ανήκει σε όλους εμάς, να διαφυλάξουμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας, μέσα απο ένα εκπαιδευτικό σύστημα, φυτώριο πολιτών με ιδανικά και πίστη στην ελευθερία της σκέψης, αλλά και πολιτικές επιλογές που θα κρατούν αδιάρρηκτη τη σχέση εκείνης της περιόδου με τη σημερινή πραγματικότητα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2016 at 17:07 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply