Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιαπωνία: Επισκεύασαν την τεράστια τρύπα σε μόλις 2 ημέρες (video)

17 Νοεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

iapvnΤο τμήμα του δρόμου στο κέντρο της ιαπωνικής πόλης της Φουκουόκα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, λίγες μόλις ημέρες μετά την τεράστια τρύπα που άνοιξε έξω από ένα πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό και απείλησε να ρίξει τα κοντινά κτίρια.

Σε μια τυπική επίδειξη της ιαπωνικής κατασκευής και απόδοσης, οι εργαζόμενοι δούλευαν όλο το 24ωρο και γέμισαν το τμήμα του δρόμου σε μόλις δύο ημέρες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία νωρίς την Τρίτη αφότου οι τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το επισκευασμένο τμήμα ασφαλές.

Τα έργα περιελάμβαναν επισκευές σε έναν σωλήνα αποχέτευσης και αντικατάσταση των φαναριών που είχε «καταπιεί» η καταβόθρα στις 8 Νοεμβρίου. Όταν σημειώθηκε το περιστατικό, προκάλεσε διακοπές ρεύματος και στο σήμα των κινητών τηλεφώνων, αλλά και προβλήματα στην προμήθεια φυσικού αερίου και νερού, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Ο δήμαρχος της Φουκουόκα, Soichiro Takashima δήλωσε πως η πληγείσα περιοχή είναι τώρα 30 φορές πιο ισχυρή από πριν, προσθέτοντας πως μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα συσταθεί για να καθοριστεί η αιτία του φαινομένου.

Τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ έλεγαν πως η τρύπα διαμέτρου 30 μέτρων και βάθους 15 μέτρων, προκλήθηκε από τις κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση μιας υπόγειας γραμμής. Οι εργαζόμενοι της Φουκουόκα, που γέμισαν την τρύπα με 6.200 κυβικά μέτρα άμμου και τσιμέντου, δέχθηκαν επαίνους από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ένας χρήστης έγραψε: «Είμαι έκπληκτός που ο δρόμος άνοιξε εκ νέου σε μία μόλις εβδομάδα!» ενώ κάποιος άλλος: «Εντυπωσιακό. Ήταν πολύ γρήγορο!».


ethnos

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2016 at 17:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply