amajia-teli-708

Χωρίς αλλαγές- εκτός απροόπτου- θα φτάσουν τα… ραβασάκια των Τελών Κυκλοφορίας για το 2017, καθώς οι εισηγήσεις του απελθόντος αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη φαίνεται ότι θα μείνουν στο συρτάρι.

Η βασική κατεύθυνση των εισηγήσεων αυτών ήταν ότι πρέπει να ελαφρυνθούν τα παλαιότερα και μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα, να επιβαρυνθούν τα νεώτερα και ακριβότερα και ενδεχομένως να υπάρξει μια νέα μικρή επιβάρυνση στα οχήματα νέας τεχνολογίας, όπου τα Τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. «Θα δούμε αν τελικά υπάρξουν αλλαγές», σημείωσε πριν από λίγο πηγή της Καραγεώργη Σερβίας, δείχνοντας μάλλον διστακτική στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αναστάτωση που θα μπορούσε να σηκώσει κύμα παράδοσης πινακίδων, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος για 1,1 δις ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται ότι παγιδεύεται και η έτερη εισήγηση του Τ. Αλεξιάδη, για αναπροσαρμογή των Ζωνών με βάση τις οποίες υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης, έτσι ώστε να πριμοδοτηθούν ορεινές περιοχές σε Ζώνες που δικαιούνται μικρότερο επίδομα. Η νέα υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι αυτές οι εισηγήσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο πηγή του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «οι αλλαγές αυτές θα προχωρήσουν μόνο στο βαθμό που μπορούν να υποστηριχθούν τεχνικά από τις υπηρεσίες».

Το μόνο σίγουρο είναι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής ή απόσυρσης των διατάξεων που αφορούν στη νέα αύξηση της φορολογίας των καπνικών από την 1η Ιανουαρίου, όπως ζητούν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η μόνη διαβεβαίωση που δίνεται αρμοδίως είναι ότι όσο αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα, τόσο θα μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.