Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας -Δεν θα γίνουν μειώσεις για τα παλιά αυτοκίνητα

Νοέμβριος 13th, 2016 by Σταματίνα

amajia-teli-708

Χωρίς αλλαγές- εκτός απροόπτου- θα φτάσουν τα… ραβασάκια των Τελών Κυκλοφορίας για το 2017, καθώς οι εισηγήσεις του απελθόντος αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη φαίνεται ότι θα μείνουν στο συρτάρι.

Η βασική κατεύθυνση των εισηγήσεων αυτών ήταν ότι πρέπει να ελαφρυνθούν τα παλαιότερα και μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα, να επιβαρυνθούν τα νεώτερα και ακριβότερα και ενδεχομένως να υπάρξει μια νέα μικρή επιβάρυνση στα οχήματα νέας τεχνολογίας, όπου τα Τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. «Θα δούμε αν τελικά υπάρξουν αλλαγές», σημείωσε πριν από λίγο πηγή της Καραγεώργη Σερβίας, δείχνοντας μάλλον διστακτική στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αναστάτωση που θα μπορούσε να σηκώσει κύμα παράδοσης πινακίδων, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος για 1,1 δις ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας φαίνεται ότι παγιδεύεται και η έτερη εισήγηση του Τ. Αλεξιάδη, για αναπροσαρμογή των Ζωνών με βάση τις οποίες υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης, έτσι ώστε να πριμοδοτηθούν ορεινές περιοχές σε Ζώνες που δικαιούνται μικρότερο επίδομα. Η νέα υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι αυτές οι εισηγήσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο πηγή του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «οι αλλαγές αυτές θα προχωρήσουν μόνο στο βαθμό που μπορούν να υποστηριχθούν τεχνικά από τις υπηρεσίες».

Το μόνο σίγουρο είναι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής ή απόσυρσης των διατάξεων που αφορούν στη νέα αύξηση της φορολογίας των καπνικών από την 1η Ιανουαρίου, όπως ζητούν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η μόνη διαβεβαίωση που δίνεται αρμοδίως είναι ότι όσο αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα, τόσο θα μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 13th, 2016 at 12:38 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply