ompamaΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στη χώρα μας στις 15-16 Νοεμβρίου και για αυτόν τον λόγο θα υιοθετηθούν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, τα οποία μάλιστα θα ξεπερνούν ακόμη και εκείνα που είχαν ληφθεί για την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον το 1999.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από την Αθήνα και την επαρχία θα κινητοποιηθούν προκειμένου να μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας σε απόρθητο φρούριο, όπως αναφέρει η Real, ενώ θα υπάρξει και πλήρης κινητοποίηση των ειδικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, με τους σκύλους της υπηρεσίας Κ9, το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών σε διαρκή συναγερμό.

Επιπλέον, τα εναέρια μέσα της αστυνομίας θα είναι επιφορτισμένα από την από αέρος επιτήρηση των χώρων τους οποίους θα επισκεφθεί, αλλά και θα μείνει ο Ομπάμα, ενώ αεροσκάφη F-16 θα συνοδεύσουν το Air Force 1 από την ώρα που θα εισέλθει στο ελληνικό FIR, μέχρι τη στιγμή που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πού θα μείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, μεταξύ των ξενοδοχείων που εξετάζονται, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η «Μεγάλη Βρετανία», το Intercontinental όπου είχε διαμείνει το 1999 ο Μπιλ Κλίντον, ακόμα και ο «Αστέρας» στη Βουλιαγμένη. Αλλά αυτή η πληροφορία θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα μεταφορικά αεροσκάφη της USAF που θα μεταφέρουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (εργαλεία επιτήρησης, οχήματα μεταφοράς και οπλισμός) για τα περίπου 500 άτομα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που θα είναι άμεσα επιφορτισμένα με την ασφάλεια του Ομπάμα.

Πέρα από το αυτονόητο γεγονός ότι η επίσκεψη ενός Αμερικανού προέδρου απαιτεί ύψιστα μέτρα ασφαλείας, στις ελληνικές αρχές έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» η επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, αλλά και η προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που καλεί σε δυναμικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα. Εξάλλου, ήδη ακυρώθηκε η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.