Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπρόκολο: 3 (σοβαροί) λόγοι που το κάνουν θαυματουργό!

11 Νοεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

mprokolo708

Ανήκει στην κατηγορία των superfoods: εμπλουτισμένο με

βιταμίνες και πρωτείνες είναι μια από τις τροφές που μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό.

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι το μπρόκολο μπορεί να είναι πηγή νεότητας και να νικήσει τα σημάδια του γήρατος.

Η έρευνα διεξήχθη στο Washington University School of Medicine stydy και επιστρατεύοντας πειραματόζωα θέλησε να διαπιστώσει πώς ένα ένζυμο που εντοπίζεται σε πράσινες τροφές όπως το μπρόκολο και τα αγγούρια μπορεί να καθυστερήσει κάποια σημάδια που φέρνει το γήρας στο δέρμα και στον οργανισμό αλλά και παθήσεις. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

  • Σύμμαχος στις ιώσεις του χειμώνα: Το μπρόκολο έχει αντιοξειδωτική δράση. Εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, E,A, ασβέστιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο βοηθά τον οργανισμό να υψώσει «τείχος» στις ασθένειες του χειμώνα.
  • Βοηθά δραστικά στο πεπτικό σύστημα:To μπρόκολο βοηθά στην προστασία της υγείας του βλεννογόνου του στομάχου. Καταπολεμά του ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που είναι «ένοχο» για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.
  • Μπρόκολο και διαβήτης: Ερευνητές αναφέρουν ότι οι ενώσεις, όπως η σουλφοραφάνη που βρίσκεται στο μπρόκολο μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αγγειακής νόσου του διαβήτη.

 

bovary


loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2016 at 14:37 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply