Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το πιο γρήγορο IQ test του κόσμου – Τρεις μόνο ερωτήσεις

Νοέμβριος 10th, 2016 by Χρήστος Μίμης

testΑυτό το test, που αποτελείται από 3 μόνο ερωτήσεις, δημοσιεύτηκε στο «indy.100» και ονομάζεται Cognitive Reflection Test (CRT).

Στην πραγματικότητα, αποτελεί μέρος μιας εργασίας του Shane Federick που δημοσιεύτηκε το 2005, και παραδόξως ένα εντυπωσιακό 33% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε λάθος και στις 3 ερωτήσεις!

Για να τα πας καλά, χρειάζεται να διαθέτεις την ικανότητα να αντιληφθείς ότι ένα φαινομενικά απλό πρόβλημα μπορεί να είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι φαίνεται.

Εμείς το μεταφράσαμε και σας το παρουσιάζουμε:

Ερωτήσεις

1. Ένα μπαστούνι και μία μπάλα κοστίζουν συνολικά 1,10 ευρώ. Το μπαστούνι κοστίζει 1 ευρώ παραπάνω από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;

2. Αν σε πέντε μηχανές χρειάζονται πέντε λεπτά για να παράξουν πέντε προϊόντα, πόσα λεπτά θα πάρει σε εκατό μηχανές για να παράξουν 100 προϊόντα;

3. Σε μία λίμνη, υπάρχει μία συστάδα κρίνων. Κάθε μέρα, η συστάδα διπλασιάζεται σε μέγεθος. Αν χρειάζονται 48 μέρες για να καλυφθεί τελείως η λίμνη, πόσες μέρες χρειάζεται για να καλυφθεί η μισή;

Δημοφιλείς απαντήσεις

1. 0,10 λεπτά του ευρώ
2. 100 λεπτά της ώρας
3. 24 μέρες

και όμως οι παραπάνω είναι ΛΑΘΟΣ!


.

.

.

.

.

 

Oι σωστές απαντήσεις

1. 0,05 λεπτά του ευρώ

Αν η μπάλα κοστίζει: x και το μπαστούνι κοστίζει x+1 τότε

Μπαστούνι + μπάλα = x +(x+1) =1,10

Άρα

2x+1=1.10 και 2x=0,10

x=0,05

2. Θα έφτιαχναν 100 προϊόντα σε 5 λεπτά

Γιατί; Διότι πέντε μηχανές μπορούν να παράξουν πέντε προϊόντα σε πέντε λεπτά, οπότε μία μηχανή μπορεί να κάνει ένα προϊόν σε πέντε λεπτά.

Άρα, αν έχουμε 100 μηχανές, και η καθεμία παράγει ένα προϊόν κάθε πέντε λεπτά, για εκατό προϊόντα θα χρειαστούν πέντε λεπτά

3. 47 μέρες (αυτό ήταν ευκολάκι)

Αν διπλασιάζεται κάθε μέρα η συστάδα, και την 48η μέρα έχει καλύψει τη λίμνη, την 47η μέρα θα πρέπει να ήταν η μισή ακριβώς.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, Νοέμβριος 10th, 2016 at 23:14 and is filed under ΑΣΤΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply