Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κάπνισμα: Πώς να φτιάξετε το «ελιξίριο» καθαρισμού των πνευμόνων σας

Νοέμβριος 10th, 2016 by Σταματίνα

e30382d862bce23f241b32d1e2430b2c-533x399

Το κάπνισμα προκαλεί πολλά προβλήματα στον οργανισμό και όχι μόνο καρκίνο, που, φυσικά, είναι το χειρότερο απ’ όλα. Η βρογχίτιδα συνοδεύεται πάντα με ένα συγκεκριμένο και χαρακτηριστικό είδος βήχα.

Βεβαίως, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κόψετε το κάπνισμα για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας σε πολλούς τομείς, αλλά αν αυτό είναι σας είναι προς το παρόν πολύ δύσκολο, τότε το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε μέσω της διατροφής να καθαρίσετε όσο είναι δυνατόν τα πνευμόνια σας.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν σας την προσπάθεια:

  • Τζίντζερ: Αυτό το αρχαίο μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί επί μακρόν για την θεραπευτική του επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Το τζίντζερ (πιπερόριζα) θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τη παραπανίσια βλέννα στους πνεύμονές σας.
  • Κρεμμύδι και σκόρδο: Είναι ήδη γνωστό πως το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι σημαντικές τροφές για την γενικότερη υγεία. Και τα δύο έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι εξαιρετικά “εργαλεία” πρόληψης έναντι πολλών κακοηθών ασθενειών Τα κρεμμύδια, δε, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων του αναπνευστικού.
  • Κουρκούμη: Αυτό το απίστευτο μπαχαρικό είναι γεμάτο με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και περιέχει επίσης ω-3 λιπαρά οξέα. Έχει, επίσης, αντιιική, αντιβακτηριακή και αντικαρκινική δράση.

Κάπνισμα: Πώς θα φτιάξετε το “ελιξίριο” καθαρισμού των πνευμόνων σας

Συστατικά:

  • 400 g κρεμμύδι
  • 1 λίτρο νερό
  • 400 g ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκούμη
  • Ένα κομμάτι τζίντζερ, περίπου όσο ο αντίχειρά σας

Προετοιμασία:

  • Βράστε το νερό και τη ζάχαρη μαζί. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και το τεμαχισμένο τζίντζερ. Προσθέστε και την κουρκούμη. Μόλις βράσει όλο το μείγμα, χαμηλώστε τη θερμότητα και αφήστε το να σιγοβράζει.
  • Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να μειωθεί κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια στραγγίξτε το και βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Μόλις κρυώσει εντελώς, αποθηκεύσετε το στο ψυγείο σας, όπου και συντηρείτε με ασφάλεια.

Τρώτε δύο κουταλιές της σούπας κάθε πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε τίποτα άλλο και το βράδυ, δύο ώρες μετά το γεύμα σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε «φυσικό φάρμακο», όπως αυτό. Μόνο ο γιατρός σας ξέρει και μπορεί να σας διαβεβαιώσει αν αυτό που θέλετε να κάνετε ενέχει οποιουσδήποτε κινδύνους για εσάς προσωπικά, αφού μόνο εκείνος γνωρίζει την δική σας κατάσταση υγείας.

 

iatropedia


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Νοέμβριος 10th, 2016 at 14:29 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply