dolofonoi_793954583

Και ποιος δεν έχει ακούσει στα παιδικά του χρόνια, για το πιο δημοφιλές ζευγάρι, Μπάρμπι και Κεν. Ο έρωτας μεταξύ τους -υποτίθεται- πως ήταν μεγάλος και πως, αν υπήρχαν στην πραγματικότητα θα ήταν, αυτό που λέμε, «το τέλειο ζευγάρι». Στο άκουσμα των ονομάτων τους αυτό που μας έρχεται στο μυαλό είναι μία ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα, ένα υπέροχο σπίτι… ο απόλυτος έρωτας.

Ο Paul Bernardo και η Karla Homolka, βαφτίστηκαν από τον Τύπο, οι δολοφόνοι «Μπάρμπι και Κεν». Ήταν ένα όμορφο, νεανικό ζευγάρι, που πίσω από το αγγελικό πρόσωπο έκρυβε μία δολοφονική και διεστραμμένη μανία.

Βίασαν και δολοφόνησαν τρεις ανήλικες κοπέλες, μία από τις οποίες ήταν η μικρή αδερφή της Karla, Tammy. Τράβηξαν με κάμερα τα φρικτά εγκλήματα και τα παρακολουθούσαν ξανά και ξανά ικανοποιώντας τις μύχιες σκέψεις και ορέξεις τους.

Όμορφοι, ξανθοί και χαμογελαστοί, έκρυβαν πολύ καλά τον σκοτεινό τους χαρακτήρα. Κανείς δεν ήξερε ούτε και μπορούσε να φανταστεί ότι η σεξουαλική τους ζωή χαρακτηριζόταν από βίαιες και σαδομαζοχιστικές πρακτικές που μπορούσαν να κάνουν τόσο κακό.

 

Paul Bernardo

Όταν ο Paul Bernardo ήταν 15 χρονών, η μητέρα του του αποκάλυψε ότι ο Kenneth Bernardo δεν ήταν πραγματικός πατέρας του. Ο Paul εξοργίστηκε από την αποκάλυψη και άρχισε να αποκαλεί τη μητέρα του πόρνη. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ τεταμένες και εκείνη συνήθιζε να τον αποκαλεί κάθαρμα. Ο πατριός του κακοποιούσε σεξουαλικά την αδερφή του ενώ δεν είχε και την καλύτερη φήμη στη γειτονιά.

Σύντομα απέκτησε κάποιες περίεργες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Του άρεσε να ταπεινώνει τις γυναίκες και να τις δέρνει ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους. Πριν γνωρίσει την Karla ήταν ήδη ένας κατά συρροή βιαστής, αφού είχε βιάσει τουλάχιστον 19 κορίτσια. Πολλά από τα θύματά του ήταν ανήλικα. Επειδή διαλαλούσε τις πράξεις σε όλο το Σκαρμπορόου, στο Οντάριο του Καναδά, τον αποκαλούσαν «ο Βιαστής του Σκαρμπορόου».

 

Karla Homolka

Η Karla Homolka, σε αντίθεση, είχε μια καλή ανατροφή. Ήταν η μεγαλύτερη από τις δύο αδερφές της και τα πήγαινε πολύ καλά με τα μαθήματα και τις σπουδές της. Οι δάσκαλοι την περιέγραφαν ως πρόθυμη και καλή μαθήτρια.  Αγαπούσε τα ζώα και εργαζόταν ως βοηθός κτηνιάτρου. Παρά το γεγονός ότι σαν χαρακτήρας ήταν λίγο αυταρχική και ήθελε τα πράγματα να γίνονται όπως ήθελε η ίδια, τίποτα στην παιδική της ηλικία δεν άφηνε να εννοηθεί ότι θα γίνει μία από τα πιο διαβόητα θηλυκά «τέρατα» στην ιστορία του Καναδά.

 

Η γνωριμία

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα εστιατόριο στο Scarborough το 1987. Εκείνος ήταν 23 χρονών και εκείνη μόλις 17. Από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας τους αναπτύχθηκε μια ερωτική έλξη και μία σεξουαλική χημεία.

Σε αντίθεση με άλλες γυναίκες που είχε γνωρίσει ο Bernando, η Karla ενθάρρυνε την σαδιστική του συμπεριφορά και τις φαντασιώσεις του με γυναίκες. Ο Bernardo περνούσε πολύ χρόνο με την οικογένειά της Karla, η οποία όχι μόνο τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αλλά έβλεπε στο πρόσωπό του τον μέλλοντα γαμπρό τους. Η κόρη τους «χτύπησε» κελεπούρι. Τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.

Ο Paul Bernardo απέκτησε εμμονή με την μικρότερη κόρη της οικογένειας, την Tammy. Κρυφοκοίταζε τακτικά από το παράθυρο της μικρής Tammy και αυνανιζόταν πάνω της ενώ εκείνη κοιμόταν.

Η Karla όχι μόνο γνώριζε, αλλά ενέκρινε και επαινούσε την συμπεριφορά του καλού της παρά την λεκτική και σωματική κακοποίηση που υφίστατο η ίδια.

Για τον Paul το να βασανίζει την Karla δεν ήταν αρκετό. Από το 1987 μέχρι και το 1990, ο Bernardo είχε βιάσει σχεδόν 20 γυναίκες. Βρισκόταν στη λίστα υπόπτων της αστυνομίας, γιατί ταίριαζε στις περιγραφές των γυναικών. Όμως, θεώρησαν απίθανο ένας όμορφος και μορφωμένος νεαρός, να είναι ο περίφημος «Βιαστής του Σκαρμπορόου» και έτσι τον άφησαν ελεύθερο. Το λάθος της αστυνομίας κόστισε τη ζωή τριών ανήλικων κοριτσιών.

 

Πρώτο θύμα η 14χρονη αδερφή της Karla,Tammy

Η Karla λάτρευε τον Paul και ήταν διατεθειμένη να κάνει τα πάντα, για εκείνον. Όμως, δεν μπορούσε να ικανοποιήσει μία επιθυμία του. Ο Paul ήθελε μανιωδώς να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία παρθένα και η Karla δεν πληρούσε τα κριτήρια. Γι’ αυτό του προσέφερε τη μικρή της αδερφή, Tammy, που ήταν μόλις 14 ετών. Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 1990. Το θανατηφόρο ζευγάρι ήταν καλεσμένο στο σπίτι της οικογένειας Homolka για Χριστούγεννα. Η Karla είχε προμηθευτεί μία πολύ ισχυρή αναισθητική ουσία. Όταν όλοι πήγαν για ύπνο, η σατανική γυναίκα κάλυψε το πρόσωπο της αδερφή της με ένα μαντίλι, ποτισμένο με την αναισθητική ουσία. Τη μετέφερε στο υπόγειο, όπου ο Paul τη βίασε, ενώ η Karla τραβούσε το φρικαλέο γεγονός με κάμερα. Μετά τον Paul, συνέχισε η Karla να βιάζει την αδερφή της.

Η Tammy πνίγηκε στον εμετό της, κατά τη διάρκεια του βιασμού. Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε υπόλοιπα των ναρκωτικών στον οργανισμό της και ο θάνατος της 14χρονης Tammy θεωρήθηκε ατύχημα. Τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της άτυχης κοπέλας, η Karla και ο Paul γύρισε ένα βίντεο όπου η Karla είχε φορέσει ρούχα της Tammy, προσποιούνταν ότι ήταν αυτή και έλεγε πόσο απόλαυσε το βιασμό. Στη συνέχεια το ζευγάρι έκανε σεξ στο κρεβάτι του άτυχου κοριτσιού.

Το σατανικό ζευγάρι συνέχισε ανενόχλητο τη δράση του. Επόμενο θύμα, η 15χρονη φίλη της Karla, Jane. Τη βίασαν όσο ήταν αναίσθητη και όταν ξύπνησε, δε θυμόταν τίποτα και γύρισε σπίτι της. Ήταν η μόνη που επέζησε.

Το επόμενο θύμα της «Μπάρμπι και του Κεν», δεν ήταν τόσο τυχερό. Στις 15 Ιουνίου του 1991, απήγαγαν την 14χρονη Leslie Mahaffy. Βίαζαν την κοπέλα συνεχόμενα για 24 ώρες και αυτή τη φορά, ενώ το θύμα είχε τις αισθήσεις του. Και πάλι, βιντεοσκόπησαν το βιασμό. Η Κάρλα ανέλαβε να «καθαρίσει». Σκότωσε τη Leslie, δίνοντάς της υπερβολική δόση ισχυρής αναισθητικής ουσίας. Έκοψαν το σώμα της νεκρής Leslie σε κομμάτια και τα έκρυψαν μέσα σε υγρό τσιμέντο. Όταν σταθεροποιήθηκε, πέταξαν τους τσιμεντόλιθους στη λίμνη Γκίμπσον.

Στην κατάθεσή της η Karla, είπε ότι ο Bernardo στραγγάλισε την άτυχη κοπέλα. Αντίθετα ο Bernardo έριξε όλη την ευθύνη στην Karla λέγοντας ότι εκείνη είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις δολοφονίες γιατί ζήλευε τις νεότερες γυναίκες.

Μόλις δύο βδομάδες είχαν περάσει από τη δολοφονία της Leslie Mahaffy, όταν ο Paul και η Karla έφυγαν απ’ την εκκλησία, πάνω σε μια άσπρη άμαξα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 29 Ιουνίου του 1991. Την ίδια μέρα, βρέθηκε η τεμαχισμένη σωρός της Mahaffy, αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε τους νιόπαντρους.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος έγγαμου βίου, μέχρι την επόμενη επίθεση. Στις 16 Απριλίου του 1992, απήγαγαν το τρίτο και τελευταίο θύμα τους, την 15χρονη Kristen French. Τη βίασαν και τη βασάνισαν για τρεις μέρες. Τη στραγγάλισαν πριν πάνε στους γονείς της Karla, για το πασχαλινό τραπέζι.

Τον Δεκέμβριο του 1992, έναν αστυνομικός που γνώριζε τον Paul, τον πρόσθεσε στη λίστα των υπόπτων. Οι αρχές εξέτασαν το DNA που είχε δώσει ο Paul, όταν τον είχαν συλλάβει για τους βιασμούς, το 1990. Το DNA του Paul ταίριαζε απόλυτα με του «Βιαστή του Σκαρμπορόου».

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο Paul είχε ξυλοκοπήσει άγρια την Κάρλα κι εκείνη επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι. Η αστυνομία την ενημέρωσε για τα εγκλήματά του συζύγου της και η Karla προσποιήθηκε ότι είχε αναγκαστεί να συμμετάσχει στις φρικαλεότητες. Συνεργάστηκε πλήρως με την αστυνομία και έριξε όλη την ευθύνη σε εκείνον, παριστάνοντας την κακοποιημένη σύζυγο Έπεισε τις αρχές και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, με την προϋπόθεση πως θα αποκάλυπτε όσα γνώριζε, για τη δράση του συζύγου της.

Ο Τύπος έγραψε, ότι η αστυνομία «είχε κάνει συμφωνία με τον Διάβολο», γιατί στη συνείδηση του κόσμου, η Karla ήταν εξίσου ένοχη με τον Paul. Η κοινή γνώμη είχε δίκιο. Τα ψέματα της Karla αποκαλύφθηκαν, όταν η αστυνομία βρήκε τα βίντεο των βιασμών. Η Karla συμμετείχε με τη θέλησή της στους βιασμούς και στα βασανιστήρια. Προμήθευε τις νεαρές «παρθένες» στον Paul και είχε σκοτώσει τις δύο από τις τρεις. Ο Bernardo καταδικάστηκε σε ισόβια και είναι ακόμα έγκλειστος. Η πρώην σύζυγός του Karla Homolka αποφυλακίστηκε στις 4 Ιουλίου του 2005 και λέγεται ότι ζει με άλλο όνομα, με τον νέο της σύζυγο και με τα τρία της παιδιά.

 

madata


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.