ethikhΤο νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων διακόπηκε απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Εθνική ομάδα, η οποία έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο ίδιο γήπεδο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Μια ήττα απολύτως φυσιολογική πάντως, αφού το αποψινό σχήμα της Εθνικής πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να το ξαναδούμε όχι σε επίσημο αλλά ούτε καν σε φιλικό παιχνίδι. Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε δηλώσει εδώ και ημέρες ότι θα έδινε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν επαρκή παρουσία στους συλλόγους τους ή που ουσιαστικά βρίσκονται εκτός ομάδας, όπως οι Μανιάτης και Τζιόλης.

Το έκανε λοιπόν ο Γερμανός, αλλά αυτό είχε φυσιολογικό αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της Εθνικής, εδικά στο πρώτο ημίχρονο, μιας και από την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε μόνο 4-5 παίκτες είχαν αγωνιστικό ρυθμό και θέση βασικού στους συλλόγους τους.


Κλασικό παράδειγμα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, η αξία του οποίου είναι εγνωσμένη αλλά «κοσμώντας» συνήθως τον πάγκο της Λειψίας έχασε όλες τις μονομαχίες από τον Λάπτσεφ. Οι Τζιόλης, Μανιάτης ήταν επίσης «έξω από τα νερά τους», ο Σάμαρης το ίδιο κι έτσι η Ελλάδα, χωρίς ενεργή μεσαία γραμμή δεν είχε ούτε ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα να δέχεται φάσεις στην περιοχή, αλλά ούτε και δημιουργία, αφού η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει στους Μάνταλο, Γιαννιώτα που επίσης ήταν μέτριοι.

Οι δυο τους ξεκίνησαν παίζοντας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, αφού εκτός της ενδεκάδας είχε αλλάξει και ο σχηματισμός (4-4-2), με τους Καρέλη, Βέλλιο μπροστά να πασχίζουν να πάρουν μια μπαλιά. Ως εκ τούτου η συμπαγής Λευκορωσία κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 14΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παλίτσεβιτς από τα 25 μέτρα (ο Γλύκος δεν είχε στήσει καλά το τείχος) και έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 9΄ το έξοχο φαλτσαριστό σουτ του Λάπτσεφ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ελληνικής εστίας, στο 16΄ το σουτ του ίδιου από απίθανη ενέργεια του Χλεμπ απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Γλύκος και στο 18΄ ο Σαβίτσκι «κατόρθωσε» να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση, με τις τελικές στο πρώτο ημίχρονο να είναι 7-1 για τους Λευκορώσους!

Οι αλλαγές του Σκίμπε στο ημίχρονο βελτίωσαν την εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο μισό, καθώς ο Παπασταθόπουλος «έδεσε» την άμυνα, ο Ταχτσίδης «συμμάζεψε» τη μεσαία γραμμή και η προσθήκη του Διαμαντάκου πρόσθεσε ακόμη έναν παίκτη κοντά στην περιοχή της Λευκορωσίας.

Η ελληνική ομάδα πίεσε περισσότερο, κυκλοφόρησε ταχύτερα την μπάλα, ανέβηκε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και άρχισε επιτέλους να πατά περιοχή. Το σουτ του Διαμαντάκου στο 64΄ κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέρνικ, το φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη στο 70΄ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Διαμαντάκος σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο 83΄ ο Τσέρνικ ήταν πάλι έτοιμος, στην προσπάθεια του Καρέλη, με τον Σκίμπε να κρατά από το παιχνίδι μόνο το δεύτερο ημίχρονο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Παπασταθόπουλος – Κορνιλένκο, Σίτοφ, Μαρτίνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Γλύκος, Μανιάτης (46΄ Παπασταθόπουλος), Σταφυλίδης (75΄ Τζαβέλλας), Κυριάκος Παπαδόπουλος (87΄ Τοροσίδης), Οικονόμου, Τζιόλης, Σάμαρης (46΄ Ταχτσίδης), Μάνταλος (46΄ Διαμαντάκος), Καρέλης, Βέλλιος, Γιαννιώτας (69΄ Φορτούνης).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς):
Τσέρνικ, Σιτάου, Παλίτσεβιτς (46΄ Βαλάτσκο), Παλιάκοφ (46΄ Μαρτίνοβιτς), Κέντις (61΄ Κόρζουν), Σαβίτσκι (72΄ Ρίος), Νιαχαΐτσικ, Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Χλεμπ (56΄ Γκορντζέιτσουκ), Λάπτσεφ (61΄ Κορνιλένκο).

δολ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.