Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προβλήματα στα Γρεβενά λόγω των καιρικών φαινομένων…

Νοέμβριος 9th, 2016 by Χρήστος Μίμης

geg-kopi-dentra-kenourgio3

Φωτογραφία αρχείου

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στον Νομό Γρεβενών εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπληξαν το απόγευμα της Τρίτης την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών, δέχθηκε δύο κλήσεις για άντληση υδάτων καθώς επίσης και για κοπή δέντρων-κλαδιών στο Σπήλαιο και το Πρόσβορο Γρεβενών.
Υπήρξαν ακόμη δύο πτώσεις στύλων της ΔΕΗ στο Κοσμάτι και τον Έλατο Γρεβενών, και μικροπροβλήματα στην Ηλεκτροδότηση στο νότιο κυρίως τμήμα του Νομού. Η αποκατάσταση των ζημιών έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία ήδη από την Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2016 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους .

Τα παραπάνω φαινόμενα, θα διατηρηθούν μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης 09 Νοεμβρίου και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pdm.gov.gr.

This entry was posted on Τετάρτη, Νοέμβριος 9th, 2016 at 09:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply