klin708Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο αποτέλεσμα και οι Αμερικάνοι καλούνται να ψηφίσουν αν θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Χίλαρι Κλίντον, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εν προκειμένω των εκλογών, το BBC έκανε ένα -μίνι- αφιέρωμα στις ζωές των δυο υποψηφίων, από την παιδική ηλικία, μέχρι την υποψηφιότητά τους, παρουσιάζοντας τις -κατά πολύ- διαφορετικές ζωές τους!Η Χίλαρι Κλίντον γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ στο Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

Εκείνη ήταν στην ομάδα Ντιμπέιτ στο Λύκειο, ενώ εκείνος πήγε στη στρατιωτική ακαδημία στη Νέα Υόρκη.


Η Κλίντον γνώρισε τον άνδρα της, Μπίλ Κλίντον, ενώ σπούδαζαν μαζί στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale, ενώ ο Τραμπ γνώρισε την πρώτη του γυναίκα και μητέρα των τριών παιδιών τους, όταν μετακόμισε στην Νέα Υόρκη το 1970.

Το 1974 η Χίλαρι, ως δικηγόρος, ήταν στην επιτροπή που επέβαλε τις κατηγορίες για το σκάνδαλο «Watergate» εναντίον του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον. Eνώ, δύο χρόνια αργότερα, ο Τραμπ ξεκινούσε την καριέρα του στο Real Estate στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένεια Κλίντον με την κόρη τους Τσέλσι το 1992 σε συνέδριο των Δημοκρατικών και από την άλλη η οικογένεια Τραμπ.

Το 1995, η Χίλαρι ως Πρώτη Κυρία μίλησε για τα δικαιώματα το γυναικών στο Πεκίνο, ενώ την ίδια χρονιά ο Τραμπ  βρίσκεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας του Trump Plaza Casino.


Το 1994 εκείνη πέταξε την πρώτη μπαλιά στο Wrigley Field, ενώ ο Τραμπ έκανε το ίδιο το 2004.

Η Κλίντον επισκέφτηκε τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων μία μέρα μετά της 11 Σεπτεμβρίου. Ο Τραμπ πήγε εκεί… μία εβδομάδα μετά.

Η Χίλαρι έβαλε υποψηφιότητα για πρώτη φορά το 2008, αλλά κέρδισε ο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ ο Τραμπ ήταν παρουσιαστής για περισσότερα από 10 χρόνια στο τηλεπαιχνίδι – ριάλιτι «The Apprentice».

Το καλοκαίρι του 2016 και οι δύο έγιναν υποψήφιοι, περιμένοντας την… σημερινή μέρα.

Φωτογραφίες: ΑP

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.