Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βούρκωσε ο Φίλης -Βολές κατά Τσίπρα, κεραυνοί κατά Ιερώνυμου και Καμμένου (video)

Νοέμβριος 7th, 2016 by Χρήστος Μίμης

filhwΕκφράζοντας την πλήρη δυσαρέσκειά του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας, παρέδωσε στον Κώστα Γαβρόγλου ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Φίλης.

Με δυσκολία συγκράτησε τη συγκίνησή του ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στον Κωνσταντίνο Γιαβρόγλου.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του και αναφερόμενος στον διευθυντή του γραφείου του, Τάκη Κατσαρό, με τρεμάμενη φωνή, κράτησε με δυσκολία τα δάκρυά του, ενώ καταχειροκροτήθηκε.

Στην ομιλία του ο κ. Φίλης εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, όσο και κατά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου  για τον οποίο μάλιστα ότι ουσιαστικά ζήτησε ευθέως την απομάκρυνσή του από το υπ. Παιδεία την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΪ.
Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι δεν του είχαν αναφερθεί προβλήματα το προηγούμενο διάστημα.

«Το αντίθετο, αν κρίνουμε και από τις θετικές αναφορές του πρωθυπουργό. Αιφνιδίως το άριστα 20 μετατράπηκε σε 1,5 μήνα σε μη προβιβάσιμο βαθμό», είπε και φέρνοντας το παράδειγμα ενός καθηγητής που αρχικά είναι γαλαντόμος γίνεται αυστηρός και κόβει τον μαθητή, αναρωτώμενος ποιος φταίει, ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι όσο δεν δίνονται εξηγήσεις για το ποιος φταίει, ο γαλαντόμος καθηγητής ή ο ταλαντούχος μαθητής, οι προτάσεις για αλλαγή περιβάλλοντος δεν γίνονται αποδεκτές, ακόμη και αν το περιβάλλον, εν προκειμένω, είναι ένα άλλο υπουργείο.

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας έκανε εν συνεχεία λόγο για απόντες, δοτούς και κυνικούς και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Εκκλησία κατηγορώντας για προσπάθεια παρέμβασης στην πολιτική.
«Η αλλαγή στάσης της εκκλησίας δεν εκτείνεται μόνο στο μάθημα των θρησκευτικών», είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε λέγοντας ότι την «προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκε εκτελέστηκε σε βάρος μου ένα συμβόλαιο θανάτου, με τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στο ΣΚΑΪ. Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας».
Αναφερόμενος στην αντίθεση του αρχιεπισκόπου, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «όψιμη», στην ίδρυση τεμένους έκανε λόγο για «υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής» και «πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων» λέγοντας ότι όλα αυτά συνιστούν ευθεία πρόκληση προς το δημοκρατικό σύστημα.
«Το θέμα υπερβαίνει εμένα, τον Τσίπρα και την Αριστερά, αφορά όλο το πολικό σύστημα», προσέθεσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας κάνοντας λόγο για τον «ορισμό παραθεσμικής συμπεριφοράς στην οποία όλοι οι πολίτες θα αντιταχθούμε».

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, Νοέμβριος 7th, 2016 at 14:42 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply