666

Πολλές φορές εκτός από τον προορισμό που

προκαλεί προσμονή στον ταξιδιώτη, είναι και το ίδιο το ταξίδι που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Εκείνοι που απολαμβάνουν τη διαδικασία όσο και το σκοπό της θα εντυπωσιαστούν από τα παρακάτω αεροδρόμια που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Μερικά από τα πιο παράξενα αεροδρόμια του κόσμου, όπως τα ξεχώρισε η Daily Mail, είναι τα παρακάτω.

Ιδιωτικό αεροδρόμιο του Τζον Τραβόλτα

Florida1

Ο διάσημος ηθοποιός μετακινείται τόσο συχνά αεροπορικώς που έχει κατασκευάσει δύο μικρά «αεροδρόμια» στην ιδιοκτησία του στη Φλόριντα. Μπορεί να μοιάζει με μια πινελιά σνομπισμού αλλά ο Τραβόλτα κατέχει επτά αεροσκάφη- ανάμεσά τους ένα Boeing 707 κι ένα Boeing 727. Το αεροδρόμιό του έχει πύργο ελέγχου και υποτυπώδεις εγκαταστάσεις φιλοξενίας για τους πιλότους που είτε διανυκτερεύουν εκεί είτε έχουν πτήσεις νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα.

Ο Τραβόλτα είναι επίτιμος πιλότος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas και έχει διανύσει πάνω από 55.000 χιλιόμετρα στον αέρα.

Το «φεστιβαλικό» αεροδρόμιο στην έρημο

Florida2

Κάθε Αύγουστο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στη Νεβάδα για το φεστιβάλ Burning Man. Πολλοί καταφτάνουν με αυτοκίνητο στην έρημο αλλά κάθε χρόνο στήνεται και το αεροδρόμιο του φεστιβάλ, το Black Rock Municipal Airport, ειδικά για το event αυτό.

Το αεροδρόμιο δεν έχει πύργο ελέγχου και οι πιλότοι επικοινωνούν μέσω συγκεκριμένης συχνότητας ώστε να μετακινούνται όλοι με ασφάλεια.

Ο διάδρομος προσγείωσης στην κορυφή του κόσμου

Florida3

Στις αρχές του 2014, ένα νέο αεροδρόμιο άνοιξε στην κορυφή των βουνών στην πόλη Hechi της Κίνας. Δεκάδες βουνοκορφές έγιναν… επίπεδες για να ανοίξουν δρόμο για το αεροδρόμιο, που κατασκευάστηκε σε ύψος 2.221 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Υπάρχει μόνο ένας τερματικός σταθμός και ένας διάδρομος και το αεροδρόμιο μπορεί να εξυπηρετήσει τρεις πτήσεις την ώρα.

Το αεροδρόμιο του ενός μήνα το χρόνο

Florida4

Η ρωσική μονάδα Barneo είναι στημένη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο και λειτουργεί για ένα μήνα, κάθε Απρίλιο. Η κατασκήνωση χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα και φιλοξενεί και τουρίστες που απολαμβάνουν τα extreme sports. Για να φτάσουν εκεί οι ταξιδιώτες, τα αεροπλάνα προσγειώνονται στον αυτοσχέδιο διάδρομο προσγείωσης.

Αεροδρόμιο στον γκρεμό

Florida5

Η απογείωση από το αεροδρόμιο Matekane στο Λεσότο, στη Νότια Αγρική, είναι αναμφίβολα μια συναρπαστική όσο και τρομακτική εμπειρία καθώς τα αεροσκάφη απογειώνονται και στην άκρη του διαδρόμου υπάρχει το… κενό.

Εάν κάποιο αεροσκάφος δεν προλάβει να πιάσει την ταχύτητα που χρειάζεται όσο ακόμα ακουμπά στη Γη, περιγράφει η Daily Mail, τότε πέφτει για λίγο στο κενό μέχρι να αρχίσει να ανεβαίνει.

Το μυστικό αεροδρόμιο

Florida6

Η μυστηριώδης απόρρητη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ που είναι γνωστή ως Area 51 έχει επίσημη ονομασία: Homey Airport. Το αεροδρόμιο είναι κομμάτι της μονάδας στρατιωτικών δοκιμών στη Νεβάδα και ο εναέριος χώρος του θεωρείται ο πιο αποκλεισμένος στον κόσμο.

Το αεροδρόμιο στην Ανταρκτική

Florida7

Το αεροδρόμιο Teniente R. Marsh Airport στο νησί King George έχει βασικό στόχο να εξυπηρετεί τους κατοίκους του κοντινού χωριού και τους εργαζόμενους στη βάση Presidente Eduardo Frei Montalva.

Το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο υψόμετρο

Florida8

Η στρατιωτική βάση Daulat Beg Oldi στην περιοχή Ladakh της Ινδίας διαθέτει και διάδρομο προσγείωσης που είναι ο ψηλότερος στον κόσμο καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 5.065 μέτρων. Η προσγείωση αεροσκαφών εκεί είναι πολλές φορές μια πρόκληση καθώς ο καιρός αλλάζει απότομα.

Το αεροδρόμιο της φυλακής

Florida9

Η φυλακή Federal Transfer Center στην Oklahoma City είναι χώρος προσωρινής κράτησης ανδρών και γυναικών. Οι κρατούμενοι μεταφέρονται στις διάφορες φυλακές της χώρας μέσω του κέντρου το οποίο έχει απευθείας πρόσβαση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Οι πύλες της φυλακής βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο Will Rogers Airport που επίσης εξυπηρετεί πολίτες. Τα αεροσκάφη σταθμεύουν ακριβώς δίπλα στην είσοδο της φυλακής αποβιβάζοντας ή επιβιβάζοντας τους φυλακισμένους.

Το αεροδρόμιο μέσα στα δέντρα

Florida10

 

 

 

 

 

 

 

Βρίσκεται στο χωριό Tsinga στη δυτική Νέα Γουινέα. Άνοιξε το 2011 και πολύ γρήγορα έγινε διάσημο για τον διάδρομο προσγείωσης που περιβάλλεται από κατάφυτες πλαγιές και δέντρα.


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.