keraynΜία εξαιρετικά δύσκολη νίκη με σκορ 79-70 πήρε το βράδυ του Σαββάτου ο Φοίνιξ Κοζάνης απέναντι στον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.

Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β’ Ανδρών Μπάσκετ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Το top-sport.gr βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Κοζάνης και έχει το ρεπορτάζ.

Μπροστά σε περίπου 150 φιλάθλους ο Φοίνιξ Κοζάνης φιλοξένησε την ομάδα του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου Γρεβενών. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό «ντέρμπι» για τουλάχιστον τρία δεκάλεπτα, με τους Φοίνιξ Κοζάνης τελικά να ξεσπούν στην τελευταία περίοδο και να παίρνουν τη νίκη, κάνοντας το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα.

Από την μία οι παίχτες του κύριου Ματσαρίδη δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους μέσα στο παρκέ, με τα «αβίαστα» λάθη να είναι πάρα πολλά. Το μοναδικό που κρατάνε παίχτες, προπονητής και διοίκηση είναι το «ροζ» φύλλο αγώνα.

Από την άλλη η ομάδα του Κεραυνού έχοντας στην δωδεκάδα της πολλά νέα παιδιά, πίεσε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Οι -παίχτες του κύριου Μπατσίλα έδειξαν θετικό πρόσωπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρά την ήττα που δέχτηκαν στο τέλος.

Από τους Φοίνιξ Κοζάνης ξεχώρισε ο Ανδρίτσος με 20 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Σταθόπουλος και Γιαννακίδης με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Για τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου εξαιρετικός ήταν ο Τσούκας με 22 πόντους, ενώ ο Ντίνας σκόραρε 16 πόντους.

Να τονίσουμε πως στα τελευταία λεπτά οι διαιτητές απέβαλαν τον κύριο Ματσαρίδη, με τους ανθρώπους του Φοίνιξ Κοζάνης να έχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία, παρά τη νίκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι έδειχναν νευρικοί, κάνοντας πολλά λάθη, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Κεραυνός και έμεινε κοντά στο σκορ. Έτσι η πρώτη περίοδος έληξε 23-22 υπέρ του Φοίνιξ Κοζάνης.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίχτες του κύριου Ματσαρίδη ανέβασαν στροφές, παίζοντας καλύτερο και πιο συγκεντρωμένο μπάσκετ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η κατάσταση έμεινε στα ίδια επίπεδα, με τον Φοίνιξ να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, χάρις στην πίεση που άσκησαν οι παίχτες του κύριου Μπατσίλα. Έτσι το σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 60-52.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, μπορεί ο Κεραυνός να πλησίασε στους 4 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να πάρουν ασφαλές προβάδισμα και στη συνέχεια τη νίκη με σκορ 79-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 20-14 (ΗΜ: 43-36), 17-16, 19-18 (ΤΕΛ: 79-70)

Οι δωδεκάδες και οι πόντοι των ομάδων:

Α.Σ. Φοίνιξ Κοζάνης: (Ματσαρίδης) Καπλάνογλου, Ζιάμπας 12, Σταθόπουλος 14, Ζαχαριάδης, Παπαβασιλείου, Γκαναι, Γκάσης, Μουλασιώτης 9, Καρένζτος 11, Γιαννακίδης 13, Χατζηαντωνίου, Ανδρίτσος 20

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών: (Μπατσίλας) Γαβρίδης 14, Τσούκας 22, Παπαδημητρίου 6, Λολας, Τσακστάρας 6, Κατσανος, Ντίνας 16, Γκόλιας 3, Αλκο, Ρίγκος, Μπακατσης, Φεγκερ 3

Διαιτητές: Καπάνταης, Ντίγκο

Γραμματεία: Στούκη, Μακρή

Δείτε τις φωτογραφίες του top-sport.gr:


Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – Τράγιας Δημήτρης

www.top-sport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.