dkjahgfa1

Είκοσι τρία χρόνια είχαν περάσει από την τελευταία φορά που η Linda Iseler είχε κάποιο νέο από τον σύζυγό της. Η γυναίκα από την Ιντιάνα των ΗΠΑ πίστευε πως ο σύζυγός της Richard Hoagland, που είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί ύστερα από 11 χρόνια γάμου, ήταν νεκρός.

Όλα άλλαξαν όμως το καλοκαίρι όταν η Iseler δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον ντετέκτιβ Anthony Cardillo από το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Pasco στη Φλόριντα, όπως μεταδίδει το ABC.

«Με ρώτησε αν ήξερα ποιος ήταν ο Richard Hoagland και είπα πως ήταν ο πρώην άνδρας μου. Τότε μου είπε πως ήταν υπό κράτηση», αφηγείται η γυναίκα.

Μετά την εγκατάλειψη της οικογένειάς του το 1993 ο Hoagland μετακόμισε στη Φλόριντα όπου ξεκίνησε τη ζωή του, όλη την  ύπαρξή του, από το μηδέν.

Η αστυνομία λέει πως άρχισε κλέβοντας το πιστοποιητικό θανάτου και υιοθετώντας την ταυτότητα του ψαρά Terry Jude Symansky που είχε πεθάνει το 1991.

«Με τα στοιχεία από το πιστοποιητικό θανάτου έβγαλε πιστοποιητικό γέννησης. Με το πιστοποιητικό γέννησης έβγαλε άδεια οδήγησης. Με την άδεια οδήγησης αρχίζει πια να κυκλοφορεί ως Terry Symansky», περιγράφει ο ντετέκτιβ.

dkjahgfa1

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια ο Terry Symansky φαίνεται να ζει μια κανονική ζωή στην κομητεία Pasco. Έχει σύζυγο ονόματι Mary κι έναν έφηβο γιο, έχει ιδιοκτησία, κάνει διάφορες δουλειές.

Η αλήθεια άρχισε να αναδύεται όταν ένας ανιψιός του πραγματικού Terry Symansky- που είχε χαθεί από πνιγμό σε ηλικία 33 ετών- ξεκίνησε να ερευνά τις ρίζες της οικογένειάς του. Γνωρίζοντας πως ο θείος του είναι νεκρός, εξεπλάγη όταν ανακάλυψε πως ένας άνθρωπος με το ίδιο όνομα ζούσε στην Κεντρική Φλόριντα.

«Αναζητώντας στοιχεία στο Ancestry.com βλέπει πως ο πραγματικός θείος του είναι νεκρός από το 1991, όπως ήξερε. Αλλά συνεχίζοντας την αναζήτηση βρίσκει πως είχε ξαναπαντρευτεί το 1995 και πως ζει στη Φλόριντα», περιέγραψε ο σερίφης του Pasco, Chris Nocco, σε αμερικανικό ραδιόφωνο.

Φοβούμενη πως ο ψευτο-συγγενής μπορεί να θέλει να τη βλάψει, η οικογένεια του Symansky περίμενε τρία χρόνια πριν τολμήσει τελικά να επικοινωνήσει με τις αρχές τον περασμένο Απρίλιο.

Ο 63χρονος Hoagland συνελήφθη τον Ιούλιο αλλά αρνήθηκε κάθε κατηγορία, σύμφωνα με το ABC.

Η πρώτη σύζυγός του ανέφερε πως η εξαφάνισή του το 1993 ήταν αναπάντεχη. Η οικογένεια ζούσε σε ένα μεγάλο σπίτι, πήγαινε διακοπές και ο γάμος ήταν υγιής. Είχαν και δύο γιους ηλικίας 6 και 9 ετών. Και ξαφνικά μια μέρα όλα άλλαξαν.

dkjahgfa2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Μου τηλεφώνησε στη δουλειά και μου είπε πως ήταν άρρωστος κι έπρεπε να πάει στην εντατική», θυμάται η Iseler, «του είπα να με περιμένει, να πάμε μαζί, αλλά εκείνος είπε πως δεν είχε χρόνο». Δεν τον ξαναβρήκε παρότι τηλεφώνησε σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής.

«Είχε αφήσει την οδοντόβουρτσά του, δεν είχε πάριε καθόλου ρούχα, έκανε κρύο και δεν είχε παλτό», αφηγείται. Η οικογένεια πέρασε δύσκολα μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί. Κάποια στιγμή η αστυνομία υποπτεύθηκε και τη γυναίκα του ως πιθανώς εμπλεκόμενη στην εξαφάνισή του.

«Μας διέλυσε, μας άφησε στην ψάθα, δεν μας έμεινε τίποτα. Ήμαστε συντετριμμένοι», περιγράφει η γυναίκα την εποχή εκείνη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εντυπωσιακό που ο Hoagland κατάφερε να συντηρήσει το ψέμα του επί 20 χρόνια αλλά προφανώς βοήθησε το γεγονός πως η κλοπή ταυτότητας συνέβη πριν αρχίσουν να τηρούνται ηλεκτρονικά αρχεία.

Η δεύτερη οικογένειά του στη Φλόριντα ήταν επίσης σοκαρισμένη με την πληροφορία πως ο άνθρωπός τους είχε κι άλλη ταυτότητα.

«Προφανώς είκοσι χρόνια γάμου κατέρρευσαν», περιέγραψε ο ντετέκτιβ Cardillo, «ο γιος τους διαλύθηκε, ήταν σοκαρισμένος. Είναι πάντα ο πατέρας του, το αίμα του, αλλά το όνομα Symansky δεν είναι δικό του. Η γυναίκα και ο γιος του νιώθουν οργή, θλίψη και απορία».

Όσο για το λόγο για τον οποίο ο Hoagland άφησε την πρώτη οικογένειά του στην Ιντιάνα, ο Cardillo είπε πως είχε «οικογενειακά ζητήματα με τη γυναίκα και τα παιδιά του».

 

newsbeast


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.