metamosxeyseis708

Παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών – οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την προσωπική μου ευαισθησία, η οποία μου γεννήθηκε πριν από μια δεκαετία όταν είχα επισκεφτεί το Ωνάσειο και είχα μιλήσει με ασθενείς που περίμεναν μια καρδιά για να ζήσουν μια κανονική ζωή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη παρέμβασή του δηλώνοντας πεπεισμένος πως με σωστή ενημέρωση και οργάνωση μπορούν να υπάρξουν λύσεις.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Κεραμέως, που παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της ΝΔ, έκανε λόγο για ζήτημα ζωής, καθώς πολλοί συγγενείς όταν χάνουν ένα δικό τους άνθρωπο δίνουν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Η πρόταση της ΝΔ έχει τις εξής 5 πτυχές:

  •  Δημιουργία κινητών μονάδων διαπίστωσης εγκεφαλικού θανάτου.
  •  Ενεργοποίηση εκ νέου του θεσμού των συντονιστών μεταμοσχεύσεων.
  •  Παροχή κινήτρων στις ΜΕΘ για τον εντοπισμό δοτών.
  • Παρακολούθηση και έλεγχο των ΜΕΘ.
  • Επανεκκίνηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρ. Κέλλας τόνισε πως η κατάσταση με τους δότες δεν ήταν πολύ καλή στην Ελλάδα και η πρόταση της ΝΔ έρχεται να δώσει λύσεις.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.